Obrenovac, 24.02.2019

'Ispunjavaju zahteve o Kosovu zbog aplauza i vlasti'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.01.2018.
Predsednik SDS Boris Tadić smatra da opozicija više nema vremena za eksperimentisanje i da je vreme za obnovu nekada velike Demokratske stranke

Foto:Tanjug
On je istakao da je DS jedina donosila pobede protiv vlasti kakva je aktuelna.

"Takva velika pobeda potrebna nam je danas kao što nam je bila potrebna i 5. oktobra i nakon ubistva Đinđića", rekao je on u intervjuu "Blicu."

Tadić aktuelnoj vlasti prebacuje "uništavanje demokratije" i "vraćanje Srbije u mrak 90-ih", kao i unistavanje tek začetih nezavisnih institucija i stvaranje jednopratijske države.

On kaže i da su za vreme njegovog predsedničkog mandata u Prištini takođe vlast držali politički jastrebovi, pa nije bilo previše prostora za politiku pomirenja i kompromisa.

"Međutim, nije pitanje koliko se srpski i albanski ekstremisti devedestih danas na vlasti razumeju, nego sinergija njihovih pogubnih politika i vrednosti. To je najočiglednije u bliskoj povezanosti srpske i albanske mafije. I ponavljam, kad god se razviju zastave lažnog patriotizma, neko negde mahnito krade", rekao je Tadić.

Tadić tvrdi i da od dolaska naprednjaka na vlast evropski put nije uslovljen realnim napretkom i nivoom ostvarenih reformi, već "trgovinom sa ovom vlašÄ‡u u kojoj se ispunjavaju zahtevi u vezi s Kosovom zarad međunarodnog aplauza i ostanka na vlasti".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE