Obrenovac, 20.01.2019

Šutanovac: DS neće stati iza bilo koga


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.12.2017.
Predsednik DS Dragan Šutanovac kaže da bi voleo da DS na beogradskim izborima bude u socijaldemokratskoj koaliciji, koja bi nastupila i na republičkim izborima

Foto:Twitter
On je ukazao na to da ni politika, kao ni država, ne sme da zavisi od pojedinaca.

Šutanovac je za "Novi Magazin" kazao da u tom smislu razgovara sa više stranaka i da ne bi da iznosi pojedinosti, niti da ti razgovori treba da budu "dnevno eksploatisani".

"„Ideja je da pokušamo da napravimo stratešku koaliciju, koja bi nastupala i na gradskim izborima, lokalnim i republičkim", ukazao je on.

Šutanovac je podvukao da je doneta odluka da DS stane rame uz rame sa onima koji dele iste vredosti, koji žele da se Beograd razvija na isti način na koji i demokrate smatraju da je dobro. Istovremeno ističe da DS nije voljan da stane iza bilo koga.

„Smatramo da ovo nije vreme u kojem stranke ponovo treba da se povuku. Politika, kao ni država, ne sme da bude zavisna od pojedinaca, već od sistema i institucija. Zato nam nisu potrebni spasioci, već stranke", naglasio je Šutanovac.

Najavio je da DS neće bojkotovati izbore i u još nekoliko opština u kojima su raspisani.

Ukoliko budu raspisani i republički izbori, kako kaže, DS već radi na motivaciji odbora i otvoren je za širu programsku koaliciju koja je jasno ideološki određena, a kojia bi mogla da ima većinu parlamentu.

On smatra da je DS poklekla u trenutku kad je zapostavila svoju socijaldemokratsku orijentaciju.

„S druge starne, imam razumevanje zato što je u trenutku kada se to desilo Srbija praktično imala samo dve mogućosti - da zavladaju Šešelj, Koštunica i Dačić ili da nastavi evropski put, pa makar i u saradnji sa SPS-om“, kazao je on, na konstataciju da se DS značajno odvojio od svog početnog "demokratskog bića".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE