Obrenovac, 15.02.2019

'To Å¡to Vulin nosi nije uniforma... Neki njegov stajling'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2018.
Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić izjavio je da odeća koju nosi ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije vojna uniforma

Foto:Tanjug/Ministarstvo odbrane
"Koliko znam, to što ministar Vulin nosi kao uniformu ne prepoznaje nijedan propis u Vojsci Srbije. Dakle, ja ne bih uopšte rekao da on nosi vojnu uniformu. On nosi neku odeću crne boje, na kojoj ima oznake Ministarstva odbrane", rekao je Antić za Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

Prema njegovim rečima, nošenje i upotreba uniformi u Vojsci Srbije propisani su pravilnikom koji precizira u kom slučaju ministar i predsednik mogu da nose ratnu uniformu.

"Uniforma koju bi ministar mogao da nosi prilikom posete vojnim jedinicama, terenskim vežbama je uniforma M10, maskirna, sa digitalnom šarom", precizirao je Antić.

Kako je kazao, ministar ili predsednik uz uniformu obavezno bi trebalo da nose kapu, te da se pri raportu u jedinicama strogo pridržavaju strojevih pravila koja znače da ministar mora da ima kapu i da otpozdravi oficiru koji je njega pozdravio.

"To nije uniforma, to je neki stajling koji je samo njemu znan, a koji očigledno šteti ugledu vojske zato što vidim da svima to smeta. Mislim da je to proizvod dodvoravanja pojedinih ljudi iz vojske njemu, jer znaju da on uniformu voli još kad je bio šef kancelarije za Kosovo i Metohiju", kazao je Antić.

Podsećamo, ministar odbrane dok je bio direktor Kancelarije za KiM često je nosio crnu košulju kratkih rukava na kojoj je na levom ramenu imao srpsku trobojku sa dvoglavim orlom, a na desnom čičkom zakačen natpis “Kancelarija za KiM”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE