Obrenovac, 22.05.2018

'To što Vulin nosi nije uniforma... Neki njegov stajling'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 24.01.2018.
Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Anti─ç izjavio je da ode─ça koju nosi ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin nije vojna uniforma

Foto:Tanjug/Ministarstvo odbrane


´╗┐

"Koliko znam, to što ministar Vulin nosi kao uniformu ne prepoznaje nijedan propis u Vojsci Srbije. Dakle, ja ne bih uopšte rekao da on nosi vojnu uniformu. On nosi neku ode─çu crne boje, na kojoj ima oznake Ministarstva odbrane", rekao je Anti─ç za Vojvo─Ĺanski istra┼żiva─Źko-analiti─Źki centar (VOICE).

Prema njegovim re─Źima, nošenje i upotreba uniformi u Vojsci Srbije propisani su pravilnikom koji precizira u kom slu─Źaju ministar i predsednik mogu da nose ratnu uniformu.

"Uniforma koju bi ministar mogao da nosi prilikom posete vojnim jedinicama, terenskim ve┼żbama je uniforma M10, maskirna, sa digitalnom šarom", precizirao je Anti─ç.

Kako je kazao, ministar ili predsednik uz uniformu obavezno bi trebalo da nose kapu, te da se pri raportu u jedinicama strogo pridr┼żavaju strojevih pravila koja zna─Źe da ministar mora da ima kapu i da otpozdravi oficiru koji je njega pozdravio.

"To nije uniforma, to je neki stajling koji je samo njemu znan, a koji o─Źigledno šteti ugledu vojske zato što vidim da svima to smeta. Mislim da je to proizvod dodvoravanja pojedinih ljudi iz vojske njemu, jer znaju da on uniformu voli još kad je bio šef kancelarije za Kosovo i Metohiju", kazao je Anti─ç.

Podse─çamo, ministar odbrane dok je bio direktor Kancelarije za KiM ─Źesto je nosio crnu košulju kratkih rukava na kojoj je na levom ramenu imao srpsku trobojku sa dvoglavim orlom, a na desnom ─Źi─Źkom zaka─Źen natpis “Kancelarija za KiM”.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE