Obrenovac, 13.12.2018

Levica Srbije podr┼żala ─Éilasovu kandidaturu


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 24.12.2017.
Predsedni┼ítvo Levice Srbije jednoglasno je odlu─Źilo da podr┼żi kandidaturu Dragana ─Éilasa za gradona─Źelnika Beograda

Foto:Logo


´╗┐

Lider tog pokreta Borko Stefanovi─ç izjavio je da Dragan ─Éilas okuplja "istinski opozicione partije i pokrete u Srbiji".

Stefanovi─ç je novinarima u Beogradu kazao da je Levicu Srbije i Dragana ─Éilasa spojila ekonomska i socijalna politika, kao i rezultati ostvareni dok je ─Éilas bio gradona─Źelnik glavnog grada Srbije.

"Bi─çemo na toj listi ponosni baštinici i zaštitnici odgovorne socijalno ekonomske politike koja ─çe dati rezultate - jednakost, solidarnost i pravdu koja ─çe staviti ─Źoveka u centar politi─Źkog delovanjaza rzaliku od ove nesposobne vlasti", kazao je Stefanovi─ç posle sastanka Predsedništva Levice Srbije sa ─Éilasom.

On je dodao da ─çe Levica Srbije u kampanji dati maksimalan doprinos, jer je ─Éilas i taj pokret imaju zajedni─Źku viziju razvoja Beograda koja mo┼że da se primeni u celoj Srbiji.

Bivši gradona─Źelnik Beograda Dragan ─Éilas rekao je da je i o─Źekivao podršku Levice Srbije, jer ona baštini iste socijalno ekonomske mere koje je i on pominjao.

Prema njegovim re─Źima, potrebno je samo šest odsto gradskog bud┼żeta da bi obdaništa i ud┼żbenici u Beogradu bili besplatni i da bi oko 100.000 penzionera dobilo po 150 evra.

"Svako ko ka┼że da bi te mere dovele do bankrotstva ne govori istinu, naprotiv one bi razvile Beograd", rekao je ─Éilas i dodao da se protivio prodaji PKB i davanju beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" u koncesiju.

Dodaju─çi da su takve mere lako ostvarive kada bi se smanjili nepotrebni troškovi, kao što je do─Źek Nove godine od 100 miliona dinara, ─Éilas je podsetio da je za do─Źek Nove godine u vreme njegove vladavine iz gradske kase izdvojeno sedam miliona dinara.

Bivši gradona─Źelnik Beograda i bivši predsednik Demokratske stranke Dragan ─Éilas ranije je najavio da ─çe u─çi u trku za gradona─Źlenika Beograda, a do sada su saopštili da ─çe podr┼żati njegovu kandidaturu Pokret slobodnih gra─Ĺana Saše Jankovi─ça i Pokret za preokret Janka Veselinovi─ça.

Iz Narodne stranke Vuka Jeremi─ça saopšteno je da ─çe nastaviti razgovore "sa svim pravim opozicionim akterima oko programa za Beograd, pa tako i sa Draganom ─Éilasom", kao i da se zala┼żu za jedinstvenu listu opozicije na beogradskim izborima. Osim toga, oni su sredinom decembra naveli da ─çe odluka o tome da li ─çe podr┼żati ─Éilasovu kandidaturu biti doneta "u narednih sedam dana".

Predsednik beogradskog odobra Demokratske stranke Balša Bo┼żovi─ç izjavio je ranije da ─çe DS razgovarati s ─Éilasom o beogradskim izborima i da ta stranka ne─çe biti prepreka u stvaranju širokog opozicionog fronta. Me─Ĺutim, lider te partije Dragan Šutanovac pre toga je izjavio da ─çe DS imati svog kandidata na beogradskim izborima i da ne─çe podr┼żati ─Éilasa.

Svoju kandidaturu za gradona─Źelnika Beograda najavili su i predsednik Opštine Novi Beograd Aleksandar Šapi─ç, kao i Vesna Raki─ç Vodineli─ç iz Nove stranke.

Pripadnici vladaju─çe koalicije i dalje nisu saoptili ko ─çe biti njihov kandidat, ali se u medijima ranije pominjala mogu─çnost da ispred Srpske napredne stranke bude “tim za Beograd”. Me─Ĺu imenima koja su se pominjala u tom timu su Goran Vesi─ç i Nebojša Krsti─ç.

Gradona─Źelnik Beograda Siniša Mali izjavio je i da ─çe najverovatnije podneti ostavku pre kraja mandata i da se verovatno ne─çe kandidovati na narednim izborima.

Predsednik Srbije Aleksandar Vu─Źi─ç ranije je najavljivao odlazak Siniše Malog sa funkcije "do po─Źetka jeseni", ali potom i njegov ostanak na funkciji do kraja punog mandata.

Vu─Źi─ç je ostavku malog najavljivao nakon što je gradona─Źelnikova bivša supruga Marija Mali objavila svedo─Źenje o tome da joj je bivši suprug oduzeo starateljstvo nad decom koriste─çi svoju politi─Źku mo─ç, da ju je fizi─Źki maltretirao, kao i da se bavi sumnjivim i koruptivnim poslovima. Bila je ovo jedna u nizu afera vezana za Sinišu Malog ("24 stana u Bugarskoj", Savamala i druge), koja je okon─Źana zajedni─Źkim saopštenjem bivših supru┼żnika da su se dogovorili o starateljstvu.

Beogradski izbori trebalo bi najkasnije da budu odr┼żani najkasnije u martu, a predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vu─Źi─ç izjavio je da uz njih ne─çe biti odr┼żani parlamentarni, kako se ranije spekulisalo, iako se u poslednje vreme od lidera SPS Ivice Da─Źi─ça moglo ─Źuti da bi parlamentarnih izbora ipak moglo da bude.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE