Obrenovac, 14.11.2018

'Beli je odraz u ogledalu i ukazuje na istinu: Car je go!'


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 01.02.2018.
Ljubiša Preletačević Beli nije vlasništvo odbornika iz Mladenovca već pripada svim građanima Srbije koji su mu poverili glas na predsedničkim izborima

Foto:Screenshot
To je navedeno u pisanoj izjavi Luke Maksimovića povodom nedavne informacije da se rastaje sa mladenovačkim timom i na beogradske izbore izlazi sa novim.

"Ostali smo dužni građanima Mladenovca, mogli smo da uradimo više za grad i društvo u celini. Verujem da poverenje koje nam je ukazano skupštinskim mandatima može i mora da nosi najveću odgovornost u interesu budućnosti kojoj težimo. Mandat se ne sme prisvajati već se njime raspolaže za račun građana koji su ga poverili", navodi se u izjavi dostavljenoj medijima.

Beli kaže da oseća da je dužan svim građanima Srbije koji su mu poverili glas na predsedničkim izborima te da "energija i inat" koji je tada zajedno sa građanima kreirao, predstavlja obavezu da svoj društveni angažman nastavi na istim osnovama.

"Ljubiša Preletačević Beli nije moje vlasništvo, niti je vlasništvo odbornika iz Mladenovca. Beli pripada svim građanima Srbije koji prepoznaju realnost otuđene političke elite. Beli nije slika koja se plasira radi stranačkog rejtinga, on je odraz u ogledalu koji jasno ukazuje na istinu: Car je go!", kaže Maksimović.

On poručuje kako veruje da generacija kojoj pripada ima snage da raskrsti sa "partijskom oligarhijom koja decenijama sistematski urušava sve vrednosti na kojima kao društvo počivamo" te da je obaveza te generacije da sistem "vrati na fabrička podešavanja" i prigrli budućnost u Srbiji.

"Naša odgovornost je da zajedno stvorimo okruženje koje će promovisati najbolje od nas, da u njega utkamo sve mlade koji spakovanih kofera čekaju šansu da pobegnu. Ne želim odgovornost da ugasim svetlo kada poslednji budem odlazio", naveo je.

Kaže da je svestan da nema odgovore na sva teška pitanja sa kojima se kao društvo suočavamo, niti misli da je to njegov zadatak.

"Moj zadatak jeste da postavljam pitanja i tražim odgovore od onih koji su najbolji među nama - a koji se, nažalost, trenutno ništa ne pitaju niti se njihov glas čuje", kaže on.

Maksimović objašnjava da je suština delovanja njegovog pokreta beskompromisna borba za ljudskost u našem društvu, povratak vrednostima koje garantuju dostojanstven život i jednaka prava svim građanima.

"Takvo delovanje podrazumeva nemogućnost bilo kakve koalicije sa svim političkim subjektima aktivnim do danas, sa kojima nismo komplementarni u osnovi", kaže Maksimović, dodajući da njegov tim ne može biti deo "izopačenog" političkog sistema koji počiva "na talovima i zakulisnim burazerskim dogovorima, oslikanim u nameštenim tenderima i partijskom zapošljavanju, podaničkom tretmanu naroda".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE