Obrenovac, 23.10.2018

'Nisam stekla utisak da se novinari u Srbiji nečega plaše'


Izvor: Prva,Lokalne novine | Obrenovac, 05.01.2018.
Predsednica Vlade Ana Brnabić izjavila je da je prosveta resor kojim je u prošloj godini najzadovoljnija, a u ovoj će se, kaže, ulagati u kulturu

Foto:Screenshot/Prva
"Najviše radosti mi je donelo Ministarstvo prosvete zato što smo od 1. septembra uspeli u tom ambicioznom poduhvatu da uvedemo informacione tehnologije kao obavezan predmet za učenike petog razreda i to na najbolji način", rekla je Brnabićeva za Prvu televiziju.

Govoreći o povećanju plata prosvetnim radnicima, premijerka kaže da nije fer sistem u kojem svih 80.000 dobijaju jedno, univerzalno povećanje, zato što se i u prosveti, kao i su svim ostalim profesijama, ne trude svi jednako.

"Imaćemo svakako dodatna povećanje plata u prosveti u narednoj godini, ali bitno nam je da uvedemo platne razrede kao sistem nagrađivanja najboljih", navela je.

Zadovoljna je i resorom sporta i dodaje da to ne bi bilo tako bez značajnih ulaganja i odgovorne politike nagrađivanja sportista.

Na pitanje šta podrazumeva platforma u kulturi do 2028. godine koju najavljuje ministar kulture i informisanja, Brnabićeva je rekla da joj je važno da „mi dajemo signale da je kultura sve važnija“.

"Povećali smo budžet Ministarstvu kulture, važno je da Muzej savremene umetnosti nastavi da radi kao što je počeo da radi, a važno je i da završimo Narodni muzej, ja se nadam u junu 2018", kazala je.

Upitana da li u Srbiji postoje objektivni novinari, premijerka kaže da ih je malo, ali da ipak postoje.Podsetila je da je da je nedavno u Evropskom parlamentu izjavila da u našoj zemlji postoje novinari koji su "za i protiv", a da je jako malo objektivnih.

"Nisam stekla taj utisak, čitam nedeljnike i gledam televizije koje ne podržavaju politiku vlade i ne mislim da se plaše nekoga", rekla je.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE