Obrenovac, 24.02.2019

Dačić zapretio: Dosta javašluka i lopovluka, smene


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 05.02.2018.
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rešio je da se obračuna sa lopovlukom u srpskim ambasadama i konzulatima širom sveta

Foto:Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova
Dačić je za "Kurir" rekao da će smeniti sve diplomate u čijim se diplomatsko-konzularnim predstavništvima (DKP) otkriju malverzacije.

"Svuda gde se utvrde nepravilnosti biće smenjeni svi odgovorni. Ne sme biti javašluka i lopovluka po ambasadama, zbog toga će morati da odgovaraju", naglasio je Dačić.

Ministarstvo spoljnih poslova započelo je vanrednu kontrolu svih naših DKP. Pod lupom su pre svega finansije, ali i nivo bezbednosti objekata i osoblja, kvalitet komunikacije diplomata s državom i dijasporom, prijemi i druge stvari.

"Ništa se nije proveravalo više od 20 godina i zato smo odlučili da zavedemo red u našim DKP. Formirali smo tim koji je zadužen za nadzor, kojim će biti obuhvaćene sve ambasade i konzulati", objašnjava Dačić.

Ovaj timi MSP vodi državni sekretar Ivica Tončev, koji najavljuje da posle "češljanja" ambasada u Bratislavi i Beču, na red dolaze srpska predstavništva u Parizu, Londonu, Madridu, ali i Maroko, Peking i druge destinacije izvan Evrope, preneo je list.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE