Obrenovac, 20.01.2019

Vučić: Hrvatske optužbe neće ostati bez odgovora


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 07.12.2017.
Vučić izjavio da je pitanje izmene hrvatskog zakonodavstva koje se tiču ratnih veterana, prema kojem su Srbi označeni kao agresori veoma teška stvar za Srbiju

Foto:Dimitrije Goll
Nakon sastanka sa članovima Predsedništva BiH u Beogradu, Vučić je rekao da danas nije vreme da se priča o tome, jer to nije tema, ali da je to teška stvar za koju je nemoguće da ostane bez odgovora.

Vučić je dodao da će se uskoro sastati sa liderom Samostalne demokratske srpske stranke Miloradom Pupovcem, koji je poslanik u parlamentu Hrvatske, i da će mu reći šta misli o tome.

"A (predsedavajući Predsedništva BiH) Dragan Čović i ja i po tom pitanju mislim da imamo, ne mogu da kažem bliske stavove, ali razumeli bi se, čini mi se, relativno dobro", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare sa Čovićem.

Čović je rekao da to bilateralno pitanje treba rešiti što pre, na zadovoljstvo obe strane, bez obzira koliko ono zadire u prošlost. ;

Hrvatski Sabor usvojio je nedavno Zakon o pravima hrvatskih branitelja u kojem je Srbija označena kao agresor na Hrvatsku, uz pomoć oružane pobuna dela "srpskog pučanstva".

Srpski poslanici nisu uložili amandman na taj zakonski predlog, a Pupovac je izjavio da to nisu učinili zbog atmosfere koja je vladala u Saboru nakon izricanja presude u Hagu generalima hrvatske vojske u BiH i samoubistva Slobodana Praljka.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE