Obrenovac, 22.10.2018

Iranski zvani─Źnik: Niko ne svla─Źi Irance u Srbiji


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 14.12.2017.
Vlasti u Teheranu odbacile kao neistinite tvrdnje da se nakon odluke Irana i Srbije o ukidanju viza sprovode temeljniji pretresi na aerodromima u te dve zemlje

Foto:Getty images


´╗┐

Tako─Ĺe su odba─Źeni kao glasine i navodi o svla─Źenju ode─çe putnicima.

Portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Bahram Gasemi odbacio je tvrdnje da se srpska policija loše ophodi prema Irancima koji pose─çuju Beograd, prenela je novinska agencija MNA.

"Ako postoji bilo kakav dokaz o uvredljivom ponašanju prema dr┼żavljanima Irana na beogradskom aerodromu pozivamo Irance da nam (te dokaze) dostave", rekao je Gašemi u utorak u Teheranu na marginama seminara o terorizmu, ekstremizmu i regionalnoj bezbednosti u zapadnoj Aziji.

Iranski zvani─Źnik je podsetio na sporazum koji je postignut izme─Ĺu Irana i Srbije o ukidanju viza za turiste te dve zemlje, ali je istakao da "mnoge osobe koje nisu dr┼żavljani Irana ┼żele da zloupotrebe tu mogu─çnost i prona─Ĺu uto─Źište u evropskim zemljama".

Gasemi je odbacio tvrdnje da se nakon odluke Irana i Srbije o ukidanju viza sprovode temeljniji pretresi na aerodromima u te dve zemlje, a navode o svla─Źenju ode─çe posetilaca ozna─Źio je kao "glasine" koje ne mogu biti istinite.

Diplomata je dodao da vlasti Irana "naravno nisu ravnodušne" kada je u pitanju na─Źin opho─Ĺenja prema dr┼żavljanima Irana u drugim dr┼żavama, piše MNA.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE