Obrenovac, 10.12.2018

LDP na izbore ide samostalno, o ĐiIasu 'oštro'


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 16.12.2017.
Predsednik Liberalnodemokratske partije Čedomir Jovanović izjavio da će ta stranka izaći samostalno na predstojeće beogradske izbore

Foto:Tanjug
Jovanović je rekao i da LDP neće podržati kandidaturu bivšeg gradonačelnika i bivšeg lidera DS Dragana Đilasa, kao i da je eventualno održavanje vanrednih parlamentarnih izbora nepotrebno.

"Možemo da sarađujemo sa drugima ali na političkom programu. Program (Dragana) Đilasa, (Saše) Jankovića i (Vuka) Jeremića nije program s kojim možemo da se složimo u ovom trenutku jer on počinje i prestaje sa diskreditacijom Vučića i Vučićeve stranke. Mene to neinteresuje", kazao je Jovanović na konferenciji za novinare u Beogradu.

On je rekao da je ideja da se od onih koji su na vlasti prave monstrumi po svaku cenu pogrešna i ne funkcioniše i dodao da LDP ide sam na izbore.

"Zato idemo sami na izbore a ne što nismo mogli s nekim da se dogovorimo. Ne pada mi na pamet da se dogovaram sa bilo kim. Mislim da nema ništa zajedničko između Saše Jankovića i Vuk Jeremića i Đilasa osim lične frustracije Vučićem, a svako od njih je pokušao na svoj način da bude partner tog istog Vučića. Ja nisam nikada, niti mislim da to treba da radim", naveo je Jovanović.

On je podsetio da je LDP pred predsedničke izbore tražio od Saše Jankovića i Vuka Jeremića da se dogovore ko će biti kandidat na tim izborima, ali da tog dogovora tada nije bilo. "Danas ga imamo za gradske izbore. Da li to znači da su gradski izbori bili važniji od predsedničkih? Ne. To znači da su u međuvremenu ostali bez podrške koju su imali", naveo je Jovanović.

Jovanović je rekao da "živimo u demokratskom društvu i ko želi da se kandiduje neka to i učini, kao i da Dragan Đilas ima političko iskustvo i jasnu političku prošlost".

"Mi nismo istomišljenici u meri kojoj bi to podrazumevalo neku podršku LDP-a...Iznenađenje predstavlja način na koji je ušao u tu kampanju. On ima dovoljno iskustva da zna kakve su posledice dogovora koji je napravio sa Jeremićem i Jankovićem. To je politički savez međusobno suprotstavljenih politika i vrlo kontroverznih međusobnih odnosa koji će ga opteretiti na tim izborima", ocenio je Jovanović.

On je ocenio da "to nije adekvatan odgovor" na politiku sadašnje vlasti u Beogradu, kao i da to što nema jasnog političkog dogovora opozicije ide naruku lideru SNS Aleksandru Vučiću. Prema njegovim rečima, ono što se dešava među strankama opozicije je marginalizovalo ono što je važno, a to je program.

"Lična diskreditacije ili opsednutost Vučićem je dovoljna za podršku 15 do 20 odsto biračkog tela, a sa tim ne možete da ostvarite promene koje su potrebne", naveo je Jovanović. "Što se LDP-a tiče, na izbore (gradske) idemo onako kako smo to činili oduvek, sa svojom politikom, kao LDP", naveo je Jovanović.

On je rekao da se LDP protivi prevremenim parlamentarnim izborima. "Ako bude vanrednih republičkih izbora onda to govori da se država distancira od poslova koji ne mogu više da nas čekaju...mislim na rešavanje kosovske krize i krize koja se razvija u Bosni. Vanredni republički izbori posle nepune dve ipo godine govore o haosu koji vlada u zemlji i odsustvu sposobnosti da se definišu prioriteti", naveo je lider LDP-a.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE