Obrenovac, 14.11.2018

Vučić: Razgovaraću sa Putinom dva i po sata – velika čast


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 19.12.2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Moskvi da će njegov susret sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom biti najduži do sada

Foto:Tanjug/Zoran Žestić
On je rekao i da će taj susret trajati više od dva i po sata, kao i da će nakon toga biti zajedničko obraćanje, ističući da je zbog toga veoma počastvovan.

Vučić je za RTS naglasio da su ruski domaćini pokazali izuzetno gostoprimstvo, što pokazuje i odnos i poštovanje prema Srbiji.

"Ovo će biti naš najduži zvanični susret, biće dva i po sata, a zatim i pres konferencija", precizirao je predsednik Srbije i naglasio da je ruska strana iskazala želju za zajedničkom izjavom, zbog čega je veoma počastvovan.

Kako je rekao, biće više tema o kojima će razgovarati sa predsednikom Ruske Federacije, a tu su razvoj ekonomskih odnosa, ističući da ima mnogo naših radnika koji u Rusiji rade, za naše i ruske firme, i da će se razgovarati i o njihovom statusu.

Predsednik Srbije je naveo da će se razgovarati o daljim međusobnim trgovinskim odnosima, o uvećanju robna razmena koja je dobra i koja se, kako kaže, u 2017. godini oporavila.

On je naveo i da će biti potpisani sporazumi vezani za gas, da će se razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji, o Kosovu i Metohiji i odnosima u regionu, o Kataloniji i svemu što se zbiva u Evropi i svetu.

Predsednik Srbije je još jednom podvukao zahvalnost Rusiji na podršci koju imamo u očuvanju našeg suvereniteta i integriteta.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE