Obrenovac, 15.02.2019

Mekalister ima poruku za Srbiju: Trebalo bi da...


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 26.01.2018.
Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Dejvid Mekalister izjavio je da je Srbiji potreban jasan napredak u vezi sa poštovanjem nezavisnosti medija

Foto:Thinkstock


´╗┐

Tako─Ĺe, dodao je i da bi naša zemlja trebalo da se ozbiljnije uhvati u koštac sa pretnjama i napadima na novinare, kao i da uspostavi pogodno okru┼żenje za pluralisti─Źki medijski pejza┼ż.

Mekalister je za list "Danas" kazao da je va┼żno pove─çati napore, naro─Źito u vezi sa reformom pravosu─Ĺa, borbom protiv korupcije, osnovnih prava i zaštite manjina.

"Postoji potreba da se odr┼żi i neguje prostor za politi─Źki dijalog, kriti─Źku diskusiju i debatu, kao i izra┼żavanje su─Źeljenih mišljenja", kazao je Mekalister odgovaraju─çi na pitanje o zadacima koji su pred srpskim zvani─Źnicima kada je re─Ź o Poglavlju 23.

Mekalister je naveo da je potrebno obezbediti delotvorniji nadzor u oblasti borbe protiv korupcije, dodaju─çi da treba blagovremeno usvojiti Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije i novi zakon o finansiranju politi─Źkih stranaka.

"Treba postepeno ja─Źati bazu podataka koja se odnosi na istrage, krivi─Źna gonjenja, optu┼żnice i kona─Źne presude, uklju─Źuju─çi one koje se odnose na slu─Źajeve visoke korupcije".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE