Obrenovac, 22.10.2018

Dačić o saradnji sa Šešeljem: A Janković, Đilas i Jeremić?


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 26.12.2017.
Lider SPS Ivica Dačić kaže da socijalisti nikada nisu bili izdajnici i da koalicija sa SRS na lokalnim izborima u Mionici nije najava saradnje sa tom strankom

Foto:Epa/Yannis Kolesidis
Ipak, ostvarene rezultate treba imati u vidu, kaže on.

"Sve te rezultate treba imati u vidu, zato što bi to možda moglo da bude, ali ne kažem da će biti, niti da smo razmišljali", naglasio je lider socijalista za RTS.

Pojašnjava da kada su u pitanju izbori u Beogradu prvo će razgovarati sa naprednjacima da li idu na zajedničku listu ili odvojene liste. "Ukoliko idemo na odvojene liste, onda možemo da razgovaramo ko bi još mogao da učestvuje na listi", rekao je Dačić i dodao da socijalisti "nikada izdajnici nisu bili".

Govoreći o komentarima u medijima gde je njihova koalicija (SPS-JS-SRS) u Mionici nazivana "udruženjem partizana, četnika i najevropljanina", ali i "urnebesnom koaliciijom", on je rekao ne zna kako tu koaliciju drugi ocenjuju niti ga interesuje.

"Kakvih principijelnosti ima u drugim koalicijama, kada se sakupe Saša Janković. (Dragan) Đilas i Vuk Jeremić, kada imate Vuka koga je Đilas isključio iz DS? Da ne pričam o drugim koalicijama koje su uključivale LDP, Čanka i Tadića u isto vreme", naglasio je lider socijalista.

On je dodao da bi najviše voleo da stranke izlaze same na izbore pa da prave koalicije kada se završe izbori i da bi se tek tada videlo "ko koliko ima glasova".

Komentarišući mogućnost parlamentarnih izbora on je rekao da bi voleo da ih bude zbog lidera opozicije za koje kaže da horski govore da žele izbore, a zapravo "kriju se jedan iza drugog, a pojedinačno ne smeju da se pojave".

Govoreći o ostvarenim rezultatima na lokalnim izborima u pet opština on je podsetio da su sa naprednjacima išli zajedno u tri opštine - Pećincima, Negotinu i Kostolcu i da su ostvareni izuzetni rezultati.

"U Negotinu i Kostolcu rezultati su bolji za pet odsto nego na predsedničkim izborima. To znači da je naša koalicija prihvaćena među gradjanima", pojasnio je Dačić i dodao da su zadovoljni i rezultatima u Mionici, gde su išli na izbore zajedno sa JS Dragana Markocića Palme i SRS Vojislava Šešelja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE