Obrenovac, 12.12.2018

Vučić detaljno o jelci u centru Beograda: Bio sam besan


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 27.12.2017.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govoreći o slučaju novogodišnje jelke u centru Beograda kaže da je glavna atrakcija u prestonici

Foto:Tanjug
On je izjavio da novogodišnja jelka u Beogradu košta 69.000 evra, a da ostalo u ukupnoj ceni od 83.000 evra, čine porezi i carina.

Vučić je za televiziju "Pink", rekao da je ponuda komapnije "Kip lajt" bila najeftinija, jer su ostala dva ponuđača za osnovnu cenu tražili 80.966 evra i 75.000 evra.

Predsednik je kazao da je kada je dobio prvu informaciju bio besan, da je vikao na gradonačelnika Sinišu Malog Malog zbog tako skupe jelke. Međutim, prema njegovim rečima, kada je urađena analiza, ispostavilo se da jelka zapravo vredi 69.000 evra, a da ostalo u ceni čine carina i porez.

"Usvojen je gradski budžet, koji je 10 odsto veći. Nijedna stavka nije osporena, a onda se pojavi priča o jelci od 83.000 evra. Kada sam čuo da jelka košta toliko, reagovao sam kao i svaki građanin, verovatno. Zvao sam Sinišu i pitao kakva je to jelka koja toliko košta. Puno je da košta i 63, kamoli 83.000 evra. Potpuno sam razumeo sve koji su bili ljuti u tom trenutku. Pozvao sam Sinišu i ljude iz gradske uprave koji su mi rekli za malo drugačije detalje. Postojale su u tom trenutku u mojoj glavi dve mogućnosti - da je neko bio korumpiran ili da je neko nehajno i loše sproveo proces javne nabavke. Obe mogućnosti bi bile veoma loše. Zatim sam dobio kompletnu analizu od 1999. godine, gde su i Đilasovi ugovori. Radi se i ove godine o kompaniji koja trguje sa Grčkom i Kinom i koja sa gradom sarađuje godinama. Rokfelerova jelka trajaće do početka februara, dok će ova u Knez Mihailovoj trajati 10 godina, po ugovoru. Prošlogodišnja jelka je bila skuplja i postoji - prebačena je na Slaviju i nije je platio grad. Ponude su tražene, a ponudile su se firme iz Estonije, i mnogih drugih država", rekao je predsednik, pokazujući analizu od 1999. godine do danas i iznoseći detalje o jelci koja je ove godine postavljena u centru prestonice.

Vučić je u emisiji pokazao fotografiju jelke iz Novente di Piare koja košta 400.000 evra i koja je najskuplja u Evropi.

Kako je istakao, ulaganje u jelku i novogodišnje ukrase direktno donosi novac u gradsku kasu i privlači strane kompanije, firme i hotele.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE