Obrenovac, 14.12.2018

Janković: Promene moraju krenuti iz BG, SNS: SNS voli BG


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 30.12.2017.
Predsednik PSG Saša Janković izjavio je da su građani Srbije u 2017. godini doživeli 'pun povratak na pravac devedesetih godina', s 'posebnim ubrzanjem'

Foto:Thinkstock
On je na konferenciji za novinare dodao da promene u Srbiji "moraju početi iz Beograda".

Usledio je i odgovor gradskog odbora SNS u kome se navodi da je konferencija za novinare koju je održao predsednik PSG Saša Janković "cirkus lopovsko-tajkunske koalicije", kojoj je jedini cilj "još jedno prezaduživanje Beograda i pljačkanje građana".

Kako navodi beogradski SNS, Janković, Šutanovac, Đilas, Šapić, Mišković, Limun i Jeremić žele da pljačkaju građane kako bi se “bahatili na skupim gliserima i vozili audijem A8”.

“Lopov podržava lopove, kako bi se našli i dogovorili oko konačne raspodele funkcija, fotelja i privilegija u gradu, pošto je to jedina borba koju vode. Program koji nude udruženi i zgrčeni Janković, Đilas, Šapić, Šutanovac, Živković, Jeremić i njegov šef Limun, pod budnim okom Miškovića jesu puste replike Terazija, nebezbedni Pazl gradovi, sumnjive nabavke Solarisovih autobusa i španskih tramvaja, zaduživanje Beograda za 1,2 milijarde evra”, navodi se u saopštenju SNS.

Dodaju da SNS voli Beograd, što se vidi po razvoju grada.

"U Beogradu danas ima preko 1.111 aktivnih gradilišta, 200 uređenih fasada, više od 550 kilometara asfaltiranih puteva, više od 396 kilometara vodovodne i kanalizacione mreže. Takvu odgovornu politiku Srpska napredna stranka će nastaviti da vodi i u 2018, jer nam je interes građana jedini cilj”, navodi se u saopštenju SNS.

Janković je ranije danas novinarima kod sporne novogodišnje jelke u Beogradu kazao da je "sramna" i "predstavlja najbolji primer krađe".

"Imamo potpuno totalitarnu državu. Ovaj režim je u ovoj godini pokazao da potpuno otvoreno i bez ikakvih uvijanja svoje pravo lice, a pre svega to je krađa. Prava suština ove vlasti je krađa", rekao je Janković.

Janković je kazao da podržava Dragana Đilasa koji je "odlučan, ima znanje, iza sebe rezultate i usađene demokratske izbore", da bi pobedili i da simbol krađe - "novogodišnju jelku u centru Beograda odnesu u prošlost".

"Nakon te pobede PSG će biti garant da će ta pobeda rezultovati građenjem institucionalnog uređenje, reda, odgovornosti, a ne samovolje. Zašto Beograd? Nije Beograd cela Srbija, ali je mesto odakle mogu da počnu i počeće promene u celoj Srbiji. Beograđani i Beograđanke imaju dužnost da pokrenu promene u Srbiji", rekao je Janković.

Konferenciju za novinare neprekidno je ometalo nekoliko okupljenih građana koji su više puta dobacivali "Ua lopove!", pitali Jankovića šta bi on uradio za zemlju i građane, a jedan mladić mu je dobacio: "Vi ste državu doveli do ruba propasti, a gospodin (Aleksandar) Vučić je od ovog grada napravio metropolu!"

Janković je kazao da je "vlast uništila sve državne institucije" da bi mogla bez problema da krade, da je "ekonomski devastirala zemlju", zbog čega ima najniži rast društvenog proizvoda u Evropi.

"Biće nam potrebno idućih 30 godina, ako bi Evropa stala, a mi imali šest odsto da dostignemo Evropu. Imamo najveći jaz između bogatih i siromašnih", rekao je Janković.

Ukazao je i na "rušenje svih društvenih vrednosti" rekavši da se uništava obrazovanje, kultura i umetnost, a da "ostaje pustoš".

"Svaki nivo vlasti, grana vlasti, apsolutno sve totalitarno je pod čizmom Srpske napredne stranke. Imam potpunu diskreditaciju, satanizaciju opozicije", rekao je Janković i dodao da je juče predsednik Gradskog odbora Pokreta za preokret u Subotici Aleksandar Simić izgubio posao posle 30 godina zbog svoje političke angažovanosti.

Janković je kazao da je u ovoj godini više od 600.000 ljudi na predsedničkim izborima glasalo ne samo za njega kao tadašnjeg kandidata za šefa države, već je glasalo za promene u Srbiji, kao i da su ove godine "osnovane dve važne poltičke oranizacije Narodna stranka i PSG".

"Verujemo da je to začetak jednog novog političkog optimizma u Srbiji", rekao je Janković, koji je govorio o tome šta je sve PSG uradio i čime se bavio tokom ove godine i za šta se zalaže.

Na pitanje novinara televizije Pink da li će "konačno otkriti da li je godinama radio kao spoljni saradnik u bezbednosnim službama", Janković je odgovorio: "Učiniću veliki napor zato što je Nova godina. Rekao sam Vam, da se davim ne bih li se obratio Pinku, zato što ste vi deo propagande koja ovu zemlju uništava vrednosno, institucionalno".

Janković je ponovio da je njegov navodni sporazum sa BIA "nepostojeći", te da je "javno ovlastio BIA" da objavi taj sporazum, ako postoji, i ponovio da, po Zakonu o BIA, svi saradnici imaju sporazum sa agencijom da bi ona čuvala njihova prava, a oni njene tajne.

Novinar "mreže Antidot" koja je objavila tu tvrdnju, upitao je Jankovića da li se može očekivati od njega pravno valjano pisano odobrenje Ministarstvu odbrane da objavi podatke iz njegovog vojnog dosijea o učešÄ‡u u ratu, Janković je kazao da je sve podatke već objavio na Tviteru.

"Na Tviteru sam objavio tačno kada sam bio mobilisan. Objavili ste da sam bio u Vukovaru i u Bosni. Niti u Vukovaru, niti u Bosni", kazao je Janković.

Na nova pitanja televizije Pink Janković je odbio da odgovori, rekavši da želi da živi u zemlji u kojoj će ta televizija "moralno odgovarati za devastaciju".

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE