Obrenovac, 10.12.2018

DS podneo inicijativu za formiranje Saveta za rodnu ravnopravnost u Obrenovcu


Izvor: Lokalne Novine | Obrenovac, 26.11.2017
Cilj Saveta za rodnu ravnopravnost  je podsticanje i unapređenje ravnopravnosti, suzbijanje rodno zasnovanog nasilja, kao i ekonomsko osnaživanje žena.
Demokratska stranka je  lokalnoj samoupravi u Obrenovcu predala inicijativu za fromiranje Saveta za rodnu ravnopravnost.

"Podnošenjem inicijative Demokratske stranke i Socijaldemokratske stranke da se formira Savet za rodnu ravnopravnost kao skupštinsko telo, pokrenuli smo jedno važno pitanje, jedno suštinsko pitanje u samom funkcionisanju jednog demokratskog društva." - rekao je Slobodan Molerović, predsednik DS Obrenovac. 

Slobodan Molerović je naglasio da je njihov cilj da se promeni slika vlasti u kojoj preovlađuju muškarci i da u samim strukturama vlasti bude veći broj žena.

"Pored toga važno nam je da svi budu ravnopravni, u smislu žene koje žive u seoskom području i žene koje žive u samom gradu Obrenovcu treba da imaju ista prava.To pitanje rodne ravnopravnosti nije samo pitanje podjednakih prava muškaraca i žena, to je pre svega pitanje ravnopravnosti i solidarnosti." - naglasio je Molerović.

Potpredsednica Demokratske stranke Tamara Tripić ocenila je u Obrenovcu da Srbija dočekuje Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama uz neslavnu statistiku.

"U partnerskom nasilju ubijeno je 26 žena, a ono što je strašno za državu, jeste to što su dve žene izgubile život u okviru državnih institucija, odnosno ispred Centra za socijalni rad u Rakovici i na Novom Beogradu", rekla je Tamara Tripić.

Cilj Saveta za rodnu ravnopravnost  je podsticanje i unapređenje ravnopravnosti, suzbijanje rodno zasnovanog nasilja, kao i ekonomsko osnaživanje žena. Savet za rodnu ravnopravnost i jednake
mogućnosti razmatra, predlaže, utvrđuje mišljenje o predlozima odluka, drugih propisa i opštih akata iz nadležnosti skupštine iz ugla rodne perspektive.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE