Obrenovac, 13.07.2020

USVOJENE IZMENE ZAKONA O STRANCIMA


Izvor: Beta,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2019.
Skupština usvojila izmene Zakona o strancima čiji je cilj, kako su iz Vlade Srbije istakli, da stranci lakše dobiju dozvole za rad i boravak u Srbiji

Foto:Printscreen
Ministar za rad Zoran Đorđević je ranije tokom obrazlaganje zakona poslanicima rekao da je Srbija zemlja ubrzanog razvoja i da postoji velika zainteresovanost stranih investitora da posluju u Srbiji, kao i stranaca da rade na ovom tržištu.

Skupština je usvojila i izmene Zakona oplaniranju i izgradnji kojim se skraćuje vreme i smanjuju troškovi u sporovođenju infrastrukturnih projekata, a veću ulogu dobija Inženjerska komora.

Usvojene su i izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju čiji je cilj da se smanji obim sive ekonomije u drumskom saobraćaju koji se procenjuje na između 80 i 100 miliona evra.

Skupština je usvojila i izmena i dopuna Zakona o upravljanju aerodromima koji utvrdjuje da je Vlada formirala preduzeće "Aerodromi Srbije", čije će sedište biti u Nišu, kako bi se, po rečima ministarke Zorane Mihajlović zajednički moglo da investira u sve male aerodrome u Srbiji koji će postati deo "Aerodroma Srbije".

Skupština je usvojila i Zakona o žičarama za transport lica, Zakona o postupku upisa u katastar nepokretnosti i vodova, zatim potvrdili Sporazuma izmedju Vlade Srbije i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva o medjunarodnom drumskom saobraćaju, izmene Zakona o postupku registracije u Agenciji za privredne registre i Zakona o založnom pravu na pokretnim stvarima upisanim u registar.

Usvojen je i Pravilnik o unutrašnjem uredjenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi Zaštitnika gradjana, koji je podneo Odbor za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja i a date saglasnosti i na Pravilnik o unutrašnjem uredjenju i sistematizaciji radnih mesta u Stručnoj službi Poverenika za zaštitu ravnopravnosti.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE