Obrenovac, 16.07.2020

U SKUPÅ TINI SVE PET


Izvor: Tanjug,Lokalne novine | Obrenovac, 22.06.2019.
Poslanici o Šarčeviću, zloupotrebi dece, posledicama bombardovanja

Foto:Tanjug
Poslanici Skupštine Srbije postavljali pitanja izvršnoj vlasti i državnim organima, a interesovalo ih je da li će ministar prosvete podneti ostavku...

Poslanike je trakođe interesovalo i ko će odgovarati zbog zloupotrebe osmaka, zatim zbog čega država prodaje Komercijalnu banku i kakav se ishod razgovora sa Prištinom očekuje.

Poslanik Srpske radikalne stranke Božidar Delić pitao je predsednicu Skupštine Srbije Maju Gojković da li se sastaje Komisija za istraživanje posledica NATO bombradovanja 1999. godine i uticaja na zdravlje ljudi i životnu sredinu, napominjući da su proteklih dana održane različite naučne konferencije na kojima je bilo reči o tome.

Posle godinu dana od formiranja nemamo informaciju da li se ta Komisija sastaje, da li ima problema u radu. Takođe, imamo i drugu, državnu komisiju za koju imamo saznanja da ništa ne radi”, rekao je Delić.

On je primetio da je prvi preliminarni izveštaj skupštinske Komisije planiran za 2020. godinu, kada, kako kaže, ovaj saziv više neće biti u parlamentu.

Poslanik Stranke moderne Srbije (SMS) Vladimir Đurić pitao je ministra prosvete da li će podneti ostavku nakon saznanja da je test iz matematike za prijem u srednje škole ipak “procurio” iz štamparije.

“Sugeršemo mu da podnese ostavku”, rekao je Đurić koji je takođe imao pitanje i za ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića u vezi sa novim Pravilnikom kojim je, kako kaže, predvidjena upotreba električne palice i nad trudnicama, mentalno obolelim osobama i srčanim bolesnicima.

Poslanik na listi SNS Marijan Rističević pitao je, povodom protesta osmaka, ko će da snosi odgvornost za političku zloupotrebu dece.

Poslanik Nove Srbije - Pokret za spas Srbije Đorđe Vukadinović pitao je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić i ministra finansija Sinišu Malog zbog čega država prodaje svoj udeo u Komercijalnoj banci koja, kako kaže, dobro posluje.

Poslanik Socijalističke partije Srbije Zvonimir Stević pitao je ministra spoljnih poslova Ivicu Dačiću o ishodu razgovora Beograd-Priština koji se odvija uz posredovanje međunarodne zajednice.

“Znam da se državni vrh bori da Srbija sačuva suverenitet i da se dodje do prihvatljivog rešenja”, rekao je Stević koji je pohvalio Dačićev nastup u Ujedinjenim nacijama. Dačić je, kaže Stević, argumentima branio Srbiju i ukazao na neosnovane zahteve i sredstva kojima se Priština služi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE