Obrenovac, 20.10.2018

IZBORI NA KOSOVU Srpska lista proglasila pobedu u svim opštinama


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.10.2017
Srpska lista proglasila je pobedu na lokalnim izborima u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je im je pobedu.
Na Kosovu i Metohiji održani su lokalni izbori, a Centralna izborna komisija je objavila da je izlaznost bila oko 44 odsto. Glasalo se od 07.00, do 19.00 časova, a pravo glasa imalo je 1.890.952 građana.

Srpska lista proglasila je večeras pobedu na lokalnim izborima u svim opštinama sa srpskom većinom na Kosovu i Metohiji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je im je pobedu.

Vučić se javio telefonom u Izborni štab Srpske liste u Kosovskoj Mitrovici i čestitao im pobedu, a slušali su ga preko spikerfona pristalice i okupljeni građani.

Lider Srpske liste i kandidat za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić, prema informacijama iz Izbornog štaba te liste, odneo je pobedu na današnjim lokalnim izborima. 

Rakić, kako je rečeno, prema aktuelnim preliminarnim rezultatima ubedljivo pobedio u trci za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice. 

- Pobeda Srpske liste je pobeda Srbije - rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić koji se medijima obratio ispred prostorija Srpske napredne stranke u Severnoj Mitrovici, gde Srpska lista slavi pobedu.

On je pozvao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i obavestio o pobedi Srpske liste, koji se potom, telefonom obratio okupljenim članovima Srpske liste i njihovim pristalicama.

Pobeda se slavi na otvorenom uz šampanjac, vatromet, upaljene sirene automobila i trubače, prenosi portal Kossev.

Svira se i peva "Srpska se truba s Kosova čuje".

Mediji su preneli i da je ova stranka saopštila da je u Zvečanu pobedu odneo Vučina Janković, takođe predstavnik Srpske liste.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE