Obrenovac, 21.05.2019

Podela 62.broja SNS INFORMATORA


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.07.2018.
Opštinski odbor SNS Obrenovac

Foto: SNS Obrenovac


´╗┐

─îlanovi Opštinskog odbora Srpske napredne stranke su na Gradskom trgu u Obrenovcu predstavili sugra─Ĺanima najnoviji broj SNS Informatora. Pored podele Informatora aktivisti  i predstavnici lokalne vlasti su iskoristili ovu priliku da porazgovaraju sa gra─Ĺanima o svemu onome što je ura─Ĺeno, o narednim koracima, ali i da saslušaju gra─Ĺane i njihove predloge i ideje, a sve u cilju poboljšanja kvaliteta ┼żivota na teritoriji Gradske opštine Obrenovac.

Najnoviji broj SNS Informatora donosi intervju sa gradona─Źelnikom Beograda, doktorom Zoranom Radoji─Źi─çem.

- Posao je izuzetno zahtevan i odgovoran. Meni to nije strano, jer sam dugi niz godina lekar i menad┼żer velike klinike, roditelji su mi poveravali zdravlje i ┼żivote svoje dece, nau─Źio sam da ne odustajem i da se borim kada je najte┼że. Dobio sam podršku predsednika Srbije i SNS, stranke koja godinama unazad, kontinuirano, dobija najve─çu podršku bira─Źa u modernoj srpskoj istoriji. To obavezuje, tera na posve─çenost
i istrajnost, i velika je ─Źast. Nastavi─çemo velike infrastrukturne projekte i trudi─çemo se da više razgovaramo sa Beogra─Ĺankama i Beogra─Ĺanima, i da ih uklju─Źimo u razvoj grada na nov na─Źin. Od mene se o─Źekuje i da se bavim zdravstvom sada na lokalnom nivou i, naravno, to ─çu sa zadovoljstvom ─Źiniti i primeniti uspešnemodele koje sam sa svojim timom osmislio u Tiršovoj. - ka┼że za SNS Informator, Prof. dr. Zoran Radoji─Źi─ç,  gradona─Źelnik Beograda.

Centralno mesto ovog broja zauzimaju tekstovi o otvaranju novih fabrika u Srbiji.

- Idemo ka tom cilju da u dr┼żavi Srbiji do 2020. godine smanjimo broj nezaposlenih kao što je bilo i dato obe─çanje na izborima 2016. godine - rekao je Mirko Vraneševi─ç, OO SNS Obrenovac.

U delu Informatora koji se naziva panorama mo┼że se pro─Źitati šta je sve ura─Ĺeno po opštinama na teritoriji cele Srbije. Izme─Ĺu ostalog tu je i tekst o svemu onome što je opštinska vlast uradila u Obrenovcu, a lista završenih radova, onih koji su u toku i onih koji ─Źekaju zeleno svetlo za start je prili─Źno duga.

- Opština je pokrenula program podsticaja poljoprivrednicima za kopanje bunara. Ispla─çuju se bespovratna sredstva za mikro i mala pravna lica. Asfaltirani su putevi u Dra┼żevcu, Bari─Źu, Skeli, Zve─Źkoj, Ratarima i Konaticama. Uspostavljena je linija javnog prevoza 860D. Crkva Svetog Vasilija Ostroškog u Skeli obele┼żila je slavu i postavljanje tri krsta na kupole. U školi u Skeli gradi se fiskulturna sala. Na prostoru bivše fabrike kompanije „Prva iskra“ u Bari─Źu uskoro ─çe se nalaziti novi proizvodni pogoni. Komisija za bezbednost u saobra─çaju, u saradnji sa Agencijom za bezbednost
saobra─çaja, organizovala je edukaciju na simulatorima sudara. U organizaciji Opštine i
PU, odr┼żane su De─Źije olimpijske igre. Opština je organizovala posetu Sajmu poljoprivrede za više od 200 Obrenov─Źana i letovanje na Zakintosu za najbolje maturante i studente. Po─Źinje rekonstrukcija postoje─çih i izgradnja novih
trotoara. Nastavlja se realizacija programa Eko kampovi. U MZ Grabovac sanira
se most koji povezuje Donji kraj sa Romskim delom. Opština i JP za zaštitu
┼żivotne sredine postavili su 17 de─Źijih igrališta. - navodi se u novom broju SNS Informatora.

─îlan Opštinskog odbora SNS Obrenovac i  predsednik Skupštine GO Obrenovac, Mirko Vraneševi─ç, razgovaraju─çi sa sugra─Ĺanima osvrnuo se i na aktuelne teme na lokalnoj politi─Źkoj sceni.

"Mislim da su svi ti rezultati koje ostvarujemo, kako u Republici Srbiji, gradu Beogradu i opštini Obrenovac najve─çi razlog nervoze nove - stare opozicije koja se formirala u Obrenovcu. Kada stojite pored ─Źoveka koji je na neki na─Źin razvlastio kompletan Obrenovac uvo─Ĺenjem Statuta Grada Beograda 2008. i preuzimanjem gotovo svih nadle┼żnosti od Gradske opštine Obrenovac, stojite pored takvog ─Źoveka i govorite o temi vra─çanja nadle┼żnosti Obrenovcu, to je u najmanju ruku pateti─Źno." - rekao je Vraneševi─ç.

Vraneševi─ç je naglasio da je tim istim Statutom dovedena fabrika Mei Ta, zaposleno hiljade Obrenov─Źana, da se gradi druga fabrika gde ─çe posao prona─çi još ve─çi broj sugra─Ĺana, grade se auto putevi, novi domovi zdravlja,nove škole, fiskulturne sale.

Komentarišu─çi inicijativu nove opozicije o uvo─Ĺenju linija GSP-a do opštine Obrenovac, Vraneševi─ç je rekao da je siguran da bi direktor GSP-a voleo da u svojoj gara┼żi ima  tako kvalitetne i nove autobuse poput ovih koje je opština Obrenovac obezbedila svojim sugra─Ĺanima za prevoz do Beograda.

- Podseti─çu da su u vreme njihove vladavine Obrenov─Źani pla─çali najskuplju kartu u Srbiji, a verovatno i u ovom delu Evrope. Mese─Źna karta do Beograda je po tadašnjem kursu iznosila 75 evra. Mi smo kao Opštinski odbor u najmanju ruku prinu─Ĺeni da podsetimo gra─Ĺane Obrenovca na ─Źinjeni─Źno stanje i da znaju pravu istinu, jer demagogiju i neke stvari kojima se oni slu┼że više niko ne prepoznaje i više ne mogu ni kod koga da pro─Ĺu. - izjavio je Vraneševi─ç.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE