Obrenovac, 23.10.2018

DEVET GODINA SRPSKE NAPREDNE STRANKE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 22.10.2017
VUČIĆ NA 9. ROĐENDAN SNS: Učili smo iz poraza i nismo nikoga krivili, to je bio način da danas postanemo pobednici!
Srpska napredna stranka obeležila je devet godina od osnivanja proslavom u Sportskom centru stadion Tašmajdan u Beogradu. Prisutnima se na skupu, koji je počeo u 18 časova, obratio lider SNS-a i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Napolju ima više od 5.000 ljudi, ja ih pozdravljam i izvinjavam im se" - rekao je na početku obraćanja predsednik Srbije Aleksandar Vučić. On je zamolio okupljene da upute topli pozdrav prijateljima koji su došli sa različitih krajeva sveta da pruže podršku SNS.

- Posle svega ne treba da se ulenjimo, već da radimo još jače, snažnije i brže nego do sada. Prebirao sam jutros po glavi početke naše stranke i setih se Brane Crnčevića koji je znao da mnogo toga kaže u malo reči.

Zato sam danas došao da ne pričam previše i ponovim njegove stihove: "Svi mi dugujemo sebe nekoj deci, budimo potomci da bismo bili preci." I sve je u tih nekoliko reči - naša politika, naša želja i način na koji želimo da se bavimo ovim poslom.

printscreen
 

On je verovao u našu prošlost i našu dužnost da je se sećamo. Potomak je samo onaj ko zna i ume da preuzme odgovornost, onaj ko traga za rešenjima koja služe životu. Biti potomak i biti predak je ideal kojem treba da težimo, da budemo odgovorni i unazad i unapred, da budemo svesni veličine zadatka. Jako bih voleo da svako od nas ponavlja ove Branine stihove svakodnevno i da ne zaboravi šta nam je činiti.

Pobednički mentalitet izgradili smo, ne samo na pobedama, već i na brojnim porazima. Gubili smo i iz poraza učili, za poraze nismo krivili nikoga i samo je to bio način da danas postanemo pobednici. 

Pobeđujte, ali radite i učite kao da i dalje gubite. Dodajte veličini svakog dana novi trud, novu kaplju znoja i ona će živeti. Oduzmite od veličine bilo šta, ona će brzo umreti. Srbija je danas drugačija zemlja, vojno snažnija, ekonomski snažnija, kulturno snažnija.

 
 

Ne ljutite se na one koji ne znaju ko je Uroš Predić ili Nadežda Petrović, to je zato što su nam muzeji bili zatvoreni, što su nam škole bile loše, što smo podučavani mržnji, jer je neko mislio da će nam tako biti bolje. Ali samo ako radimo, biće nam bolje, nema tu posebne tajne i veštine.

Suština je samo rad i rezultati koje rad daje. Za nas koji vodimo državu nema milosti - u našim rukama je sudbina države. Sledeće godine slavimo deset godina postojanja, a onda se nadam da će neko mlađi da preuzme promene. Danas sam na bini i na tribinama video novu, mladu energiju i znam da u stranci ima mnogo ljudi koji će moći da urade velike stvari za našu zemlju. I sve što radimo, radimo da bismo ostavili nešto iza sebe.

Kada pogledam šta je sve urađeno, pomislim da neki naši politički protivnici nisu otišli na posao onoliko puta koliko sam ja otvorio fabrika. Ali, za njih ne brinite, već brinite za svoj rad i posao, a odgovarajte im trpeljivošću i strpljenjem. Borite se za svoju zemlju više od svakoga. Srbija je danas drugačija nego pre pet godina i svaki novi dan je bolji.

 
 

Ne plašite se njihove agresije u Beogradu, kada kažu "ne mogu da prođem centrom gužva je". Ja im kažem, biće gužva jer ćemo da nastavimo radimo, a vaša deca će znati ko je Uroš Predić, Nadežda Petrović, Ivo Andrić, Nikola Tesla. Vi koji ste zatvarali fabrike, muzeje, budućnost, govorite šta hoćete, a vi koji ste otvorili budućnost, govorite glasno i bez straha. Pobedite ubedljivo u Beogradu, baš zato što misle da su već pobedili. Rezultat na njihovom semaforu je, ne nula, već minus.

Ništa nisu naučili, ali mi jesmo - izgubićemo ako nemamo suštinu, rezultat, odgovornost, ako je samo nama dobro, a narodu loše. To je svest pobednika, onog ko veruje da može, ali da za "može" mora da se prolije mnogo znoja. Smanjujemo javni dug, gradimo puteve, uvećavamo plste i penzije, otvaramo fabrike.

Srbija je danas više nego ikada slobodna, nezavisna i suverena zemlja, država koja drži do sebe, svoje istorije i budućnosti. Nalazimo se na putu ka EU, ali svojim prijateljima nećemo okrenuti leđa.

Zagrmeće Srbija i kad tiho govori i danas se čuje kako se nije čula u poslednjih 20 godina. Čuvajte mir i stabilnost, priliku da razgovaramo sa svima u komšiluku, ali neka oni sa kojima pregovaramo znaju da razgovor nije rezultat naše slabosti, već prilika da živimo u miru. Budite dostojni svega što je urađeno. Živela Srbija! - poručio je Vučić.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE