Obrenovac, 19.05.2019

OO SNS OBRENOVAC ─îESTITAO DAMAMA 8.MART


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 08.03.2018.
Srpska napredna stranka se godinama unazad zala┼że za princip jednakih mogu─çnosti ┼żena i mu┼íkaraca, ┼íto pokazuje ─Źinjenica da su ┼żene u redovima Srpske napredne stranke zastupljene u strana─Źkim strukturama, kao i u organima vlasti.┬á

Foto:SNS Obrenovac


´╗┐

─îlanovi Opštinskog odbora Srpske napredne stranke u Obrenovcu obele┼żili su Me─Ĺunarodni dan ┼żena, sada ve─ç tradicionalnom, akcijom podele ru┼ża i prigodnih poklona sugra─Ĺankama, sa ciljem da damama ulepšaju 8. mart, ali i da porazgovaraju na temu polo┼żaja ┼żena u društvu. Nisu zapostavljene ni dame koje su danas morale da budu na svojim radnim mestima, pa su i one dobile simboli─Źne poklone.

Srpska napredna stranka se godinama unazad zala┼że za princip jednakih mogu─çnosti ┼żena i muškaraca, što pokazuje ─Źinjenica da su ┼żene u redovima Srpske napredne stranke zastupljene u strana─Źkim strukturama, kao i u organima vlasti. Kreiranje rodno senzitivnih javnih politika  ne mo┼że se realizovati bez ravnomernog u─Źeš─ça ┼żena u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti. One su te koje kroz svoje politi─Źko delovanje pokre─çu rodna pitanja, zastupaju interese ┼żenske populacije i doprinose integrisanju ovih interesa u politi─Źke procese.

"Mi kao opštinski odbor na ─Źelu sa predsednikom Miloradom Gr─Źi─çem vodimo ra─Źuna o našim ┼żenama i one su uklju─Źene u sve nivoe za koje smo preuzeli odgovornost u vršenju vlasti. Pravi primer za to je da mi u našem lokalnom parlamentu imamo ─Źetiri puta više ┼żena u našoj odborni─Źkoj grupi od svih ostalih odborni─Źkih grupa zajedno. Tako─Ĺe podseti─çu na to da Vladu Republike Srbije vodi Ana Brnabi─ç, a da na prethodno odr┼żanim izborima za Gradsku skupštinu grada Beograda, pobedni─Źka lista "Aleksandar Vu─Źi─ç - Zato što volimo Beograd" bila je sa─Źinjena od skoro 40 posto ┼żena. Bez stru─Źnih i sposobnih ┼żena nema ni jakog Obrenovca, Beograda i Srbije. Još jednom u ime OO SNS Obrenovac svim našim sugra─Ĺankama ┼żelim sre─çan praznik." - rekao je ─Źlan Opštinskog odbora SNS Obrenovac, Siniša Vukojevi─ç.

U okviru Srpske napredne stranke funkcioniše Unija ┼żena koja ima za cilj da pomogne onima kojima je pomo─ç potrebna, da se izbori za bolji ┼żivot u sredini u kojoj ┼żive, da brinu o deci, mladima, starima, da se bave humanitarnim radom i da organizuju razne kreativne radionice, da rade na edukaciji ┼żena, njihovoj rodnoj ravnopravnosti i uklju─Źivanju u sve društvene  tokove. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE