Obrenovac, 20.10.2018

Odbor Skupštine Srbije podržao Predlog zakona o dualnom obrazovanju


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2017
Odbor Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo podržao je Predlog zakona o dualnom obrazovanju koji je na dnevnom redu nove sednice republičkog parlamenta.
Odbor Skupštine Srbije za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo podržao je Predlog zakona o dualnom obrazovanju koji je na dnevnom redu nove sednice republičkog parlamenta.

Predstavljajući na sedenici odbora taj zakonski predlog, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević je rekao da je on izrađen na osnovu stranih iskustava i prilagođen domaćim potrebama.

 On je rekao da je cilj zakona da se učenicima omogući da biraju između obrazovnih profila koji u sebi sadrže više veština, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kao primer je naveo oblast prerade drveta, u kojoj je u profilu operater za izradu nameštaja sadržano više veština - stolar, dekorater, tapetar i modelar, navodi se u saopštenju.

Šarčević je rekao da učenici neće biti radnici i da je "njihovo prisustvo u kompanijama određeno nastavim plnom i programom".

On je rekao da učenici "tek na završnim godinama na učenju kroz rad mogu provoditi tri dana sedmično" i to ne više od "šest sati dnevno".

- Osim licenciranih instruktora, koji je poseduju najsavremenija tehnološka znanja, otišli smo i korak dalje od svih i predvideli postojanje pedagoški element, koordinatora praktične nastave - rekao je Šarčević.


Kad bi se to ispravilo, Francuzi bi se isto tako uklopili u prosek stope smrtnosti vezane za konzumaciju životinjskih masti, s otprilike četiri puta većom stopom srčanih udara prema Japanu. 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE