Obrenovac, 21.10.2018

Vučić prihvatio poziv da poseti Tursku


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 24.10.2017
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prihvatio je poziv turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da poseti Tursku.
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić  sastao  se sa predsednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Ismailom Kahramanom, koji mu je preneo pozdrave predsednika Erdogana, kao i njegov poziv da poseti Tursku, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

 Vučić je izrazio veliko zadovoljstvo što predsednik Kahraman dolazi u Srbiju neposredno posle uspešne posete predsednika Erdogana, potvrđujući da su odnosi dveju zemalja u stalnom usponu.

Dvojica sagovornika su konstatovali da postoji obostrana želja da bilateralna saradnja bude unapređena u svim oblastima, uz očekivanje da će joj uspostavljanje Visokog saveta za saradnju, kao i 16 potpisanih sporazuma, dati značajan podsticaj.

Kahraman je dodao da je povećano interesovanje turskih privrednika za investiranje u Srbiji, zahvalivši predsedniku Vučiću na ličnoj podršci turskim investitorima.

Vučić i Kahraman su takođe ocenili da je parlamentarna saradnja Srbije i Turske dobra i da je važna za zbližavanje dveju zemalja. Oni su izrazili uverenje da dobri srpsko-turski odnosi imaju veliki uticaj na mir i stabilnost u čitavom regionu.

Predsednik Vučić je još jednom naglasio da će Srbija, kao pouzdan partner, uvek biti na strani legalno i legitimno izabranih organa vlasti Turske i da nikad neće sarađivati sa onima koji bi da ugroze njen ustavni i demokratski poredak, navodi se u saopštenju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE