Obrenovac, 25.04.2019

„ABBA“ donela i srebro i zlato iz Praga


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.03.2018.
Košarkaški klub „ABBA“ predstavio u najboljem svetlu Srbiju i Obrenovac

Foto:Printscreen
Međunarodni turnir u Pragu se završio, a Obrenovac osvojio i srebro i zlato. KK „ABBA“ je sa juniorima stigao do prvog mesta, dok su se pioniri kući vratili kao vicešampioni ovog prestižnog takmičenja.

„Što se tiče juniora, oni su imali jednu grupu od pet ekipa. Borili su se i osvojili zlato. Imali su samo jedan poraz, ali je koš-razlika odlučila o tom prvom mestu. Juniori su čak imali i jednog teškog protivnika, to je klub „Sokoli praški“, čiji igrači igraju i za seniorski tim. Iza tog njihovog kluba čak stoji i celo Sokolsko društvo i bukvalno su državni projekat i jedina ekipa od koje smo mi izgubili“, kaže Nikola Jočić, trener KK „ABBA“.

Srebrni momci odigrali su sa lakoćom utakmice u grupi, ali ih je u finalu dočekala teška broba.

„Pioniri su bili podeljeni u dve grupe. Naši dečaci su odigrali tri utakmice u grupi, bez poraza su bili i plasirali su se u finale. U finalu je bila teška borba. Protivnik je bio dosta fizički jači. Nismo mogli da pobedimo, mada je protivnik zaista morao da zaradi to svoje finale. Ponosni smo na sve dečake. Predstavljali su Srbiju, predstavljali su svoj grad Obrenovac. Otišli su tiho, a vratili se sa odličjima“, dodao je Jočić.

Košarkaški klub „ABBA“ navikao je na niz medalja i trofeja. Pretprošle sezone pioniri su poneli titulu šampiona regionalne Lige Beograda, Međunarodni turnir u Pragu su završili na drugom mestu, ali su pod košem briljirali i juniori koji su i proteklih sezona takmičenja zatvarali sa najznačajnijim odličjima.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE