Obrenovac, 13.07.2020

33. BEOGRADSKI MARATON DEO WORLD MARATHON MAJORS SERIJE


Izvor: Alo.rs,Lokalne novine | Obrenovac, 26.04.2019.
33. Beogradski maraton bi─çe odr┼żan 26.04.2020. godine kao deo World marathon Majors serije u kojoj se nalaze najve─çi svetski maratoni u Njujorku, ─îikagu, Bostonu, Londonu, Berlinu i Tokiju

Foto:Promo


´╗┐

Prolaskom kroz cilj poslednjeg u─Źesnika na nedavno završenom 32.Beogradskom maratonu zapo─Źela je nova era za ovaj najzna─Źajniji i najmasovniji tradicionalni me─Ĺunarodni sportski doga─Ĺaj u Srbiji i to kao deo „Grand Slam“ maratonske svetske serije.

Beogradski maraton i Abbott World Marathon Majors potpisali su ugovor po kome je Beogradski maraton postao deo ─Źuvene World Marathon Majors serije od 2020. godine - kao jedini takav doga─Ĺaj u širem regionu. Radi se o novoustanovljenom sistemu rangiranja u─Źesnika u kategorijama iznad 40 godina koji, u odnosu na svoje ostvarene rezultate na odre─Ĺenom broju izabranih maratona u svetu, sti─Źu pravo da u─Źestvuju na Masters Svetskom prvenstvu 2021. godine (Abbot World Marathom Majors Wanda Age Group World Championships) na nekom od maratona iz serije World Marathon Majors. Ime maratona u okviru kojeg ─çe biti odr┼żano Svetsko prvenstvo 2021. godine bi─çe uskoro objavljeno.

„─îinjenica da je Beogradski maraton postao deo World Maraton Majors serije je svakako znak visokog kvaliteta ovog doga─Ĺaja od zna─Źaja za grad Beograd, ali je to i naša zajedni─Źka obaveza da ovu manifestaciju iz godine u godinu di┼żemo na viši nivo, kako bi i dalje rasla i ostvarivala svoje potencijale.“ – izjavio je Dejan Nikoli─ç, direktor Beogradskog maratona povodom zna─Źajnog partnerstva sa World marathon Majors serijom.

„Upravo završeni 32. Beogradski maraton ostvario je mnoge zna─Źajne rekorde na samoj stazi, ali i po broju u─Źesnika i bio je odli─Źna prilika da se Beograd i Beogradski maraton svetu prika┼żu u najlepšem svetlu. To je tako─Ĺe bio pokazatelj da Beograd odiše gostoprimstvom, što je bio utisak mnogih gostiju i u─Źesnika iz celog sveta, da je grad spreman da organizuje vrhunske sportske doga─Ĺaje, a da je Beogradski maraton poslao poruke o zna─Źaju dobro─Źinstva, zaštiti ┼żivotne sredine i uklju─Źuivanja širokih slojeva stanovništva u rekreaciju i tr─Źanje kao pokret zdravlja. Time je Beogradski maraton pokazao da je od AIMS (Svetsko udru┼żenje maratona i uli─Źnih trka), s pravom, dobio najzna─Źajnije priznanje u maratonskom svetu – maratonskog oskara (AIMS Social Award) za društveno odgovorno poslovanje.

Verujemo da ─çe 33. Beogradski maraton 2020. godine, zahvaljuju─çi i priznanju od World marathon Majors serije, biti veliki uspeh i da ─çe nam u goste do─çi još ve─çi broj doma─çih i stranih u─Źesnika, kao i da ─çe to biti dalja odli─Źna prilika za pozitivnu promociju Beograda u svetu.“ – zaklju─Źio je svoju izjavu Dejan Nikoli─ç.

Tim Had┼żima, izvršni direktor Abbot World Marathon Majors izjavio je: „Posle više od decenije ogromnog uspeha vrhunskih svetskih maratonaca i njihovih nastupa u okviru naše serije ┼żeleli smo da na veliku trka─Źku scenu postavimo i obi─Źne svakodnevne u─Źesnike maratona na kojima i po─Źiva trka─Źki pokret u svetu. Zato nas i raduje kako su mnogobrojni trka─Źi širom sveta prihvatili mogu─çnost da postanu deo World Marathon Majors Serije, uzimaju─çi u obzir ─Źinjenicu da je vrlo teško obezbediti u─Źeš─çe na nekom od World Marathon Majors maratona. ┼Żeleli smo da trka─Źima pomognemo da postanu deo svetske globalne maratonske scene. Ponosni smo da na tome radimo i saradjujemo sa našim partnerskim maratonima, a od sada je i Beogradski maraton jedan od njih – na šta smo izuzetno ponosni“.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE