Obrenovac, 18.10.2021

Održana Biciklijada u Obrenovcu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 20.05.2018.
Organizatori Biciklijade su Sportski savez Obrenovac i Gradska opština Obrenovac, u partnerstvu sa Fondacijom za mlade Obrenovca - uz podršku Charles Stewart Mott fondacije u okviru Global Challenges Local Solutions programa, koji sprovodi Akademija za razvoj filantropije iz Poljske.

Foto:lokalnenovine.rs
Promocija zdravih stilova života i ljubav prema biciklizmu okupila je danas blizu trista učesnika ovogodišnje Biciklijade, na platou ispred Sportsko kulturnog centra u Obrenovcu. Roditelji i deca, bake i deke, osnovci i srednjoškolci  su danas na svojim dvotočkašima promovisali novu biciklističku stazu. Biciklisti su krenuli od Doma kulture, dalje stazom u ulici Aleksandra Ace Simovića, prošli Savskom ulicom i dolmom stigli do Zabrana.

"Velik broj građana danas kada je u pitanju Biciklijada 2018, preko dvesta pedeset građana je danas ispred Sportsko kulturnog centra krenulo putem Perila, putem Zabrana da svima pokažemo koliko je važno baviti se rekreativno sportom, koliko je važno voziti bicikl, koliko je to zdravo za ljudski organizam. Svemu tome ide u prilog u budućnosti, u veoma kratkom periodu će biti i nastavak izgradnje biciklističke staze koja će ići sve do Zabrana i time ćemo faktički sve što je vezano za biciklizam u Obrenovcu maksimalno približiti građanima" - rekao je predsednik Komisije za sport, Miloš Stanković.

Biciklijada je bila rekreativnog karaktera, a svi učesnici koji su stigli na cilj su i pobednici. Fondacija za mlade Obrenovca je za učesnike pripremila majice specijalno kreirane za ovu priliku.

"Drago nam je što možemo da podržimo događaje koji promovišu zdrave stilove života i brigu o životnoj sredini. Nadamo se da će u narednom periodu biti više novih biciklističkih staza u Obrenovcu, ali i da će se organizovati razčličite aktivnosti koje imaju za cilj da podstaknu građane da razmišljaju o tome na koji sve način oni kao pojedinci ili kao grupe mogu da brinu o svom okruženju i da ga unaprede. Ono što je važno jeste da je zdrava životna sredina osnovno ljudsko pravo, da je važna za kvalitet života svakoga od nas i da svako od nas ima odgovornost da je zaštiti" - rekla je Jelena Ivković, Fondacija za mlade Obrenovac.

Organizatori Biciklijade su Sportski savez Obrenovac i Gradska opština Obrenovac, u partnerstvu sa Fondacijom za mlade Obrenovca - uz podršku Charles Stewart Mott fondacije u okviru Global Challenges Local Solutions programa, koji sprovodi Akademija za razvoj filantropije iz Poljske.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE