Obrenovac, 05.07.2020

Obrenovački osnovci deo projekta 'Brzinom do zvezda'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 06.11.2019.
Projekat 'Brzinom do zvezda' je još jedan u nizu programa koji realizuju Gradska opština Obrenovac i Gradski sekretarijat za sport

Foto:lokalnenovine.rs
Posle fudbala, odbojke, košarke i rukometa, na red je došla atletika pa su takmičenje u hali sportova SKC-a organizovali Atletski savez Srbije i Sportski savez Obrenovca. Projekat ”Brzinom do zvezda” podrazumeva takmičenje učenika osnovnih škola u trčanju na 40 metara, a 16 najbržih devojčica i 16 najboljih dečaka iz Obrenovca takmičiće se u Beogradu.

Sa ciljem da se "kraljica sportova" vrati na tron u Obrenovcu, član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković najavljuje izgradnju nove atletske staze na prostoru nekadašnje kasarne i osnivanje atletskog kluba u Obrenovcu.

Koordinator projekta “Brzinom do zvezda” Nemanja Ilić rekao je da je ASS odlučio da ponovo pokrene taj projekat, koji je prvi put bio predstavljen 2006. godine i kroz koji je u četiri ciklusa prošlo oko 140.000 dečaka i devojčica iz čitave Srbije, a u kome je aktivno učestvovalo 16.500 đaka.

On je izrazio zahvalnost Sportskom savezu Obrenovca, kao i Gradskoj opštini Obrenovac na pomoći u organizaciji, a posebno je pohvailo škole što su u punom kapacitetu došle na ovo takmičenje.

Ilić je naveo da je jedan od ciljeva projekta, pored promovisanja atletike kod dece školskog uzrasta, razvoj komunikacije među decom i promocija zdravog načina života.

Cilj je okupljanje i testiranje dece Srbije uzrasta četvrtog i petog razreda osnovnih škola preko škola, opština, gradova, republika i na kraju državnog prvenstva gde će najbolji dobijati brojne vredne nagrade.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE