Obrenovac, 20.10.2018

Besplatna škola košarke 'Marina Maljković'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 26.09.2017.
Pre nešto više od sedam meseci, u Obrenovcu je osnovana besplatna škola košarke za devojčice

Foto:lokalnenovine.rs
Pokret za žensku košarku "Marina Maljković" do sada je ovim programom izveo na put više od 90 devojčica, koje su dva puta nedeljno trenirale u sali SKC-a.

"Mi sprovodimo program na više od 13 lokacija u Beogradu i Srbiji. Moram da priznam da je ova sala najbolje mesto za treninge. Naš osnovni cilj je promocija sporta i da devojčicama pružimo mogućnost da se bave košarkom, " rekao je Ilija Kovačić, koordinator Pokreta za žensku košarku "Marina Maljković".

Mlade nade ovog sporta su od samog početka imale priliku da rade sa iskusnim košarkaškim trenerima. Veliko interesovanje za besplatnu školu košarke omogućilo je da u Obrenovcu, posle mnogo godina, bude oformljena ženska košarkaška selekcija, koja će se takmičiti u okviru KK "Radnički".

Za devojčice uzrasta od 13 i 14 godina kadetska regionalna liga počinje polovinom februara.

"Imamo zaista sjajne uslove. U zimskom periodu ćemo imati i toplu halu. Ovaj program će se sigurno nastaviti, jer nam je cilj da vratimo žensku košarku na nivo koji zaslužuje. Te devojčice će svakako imati šansu u svim obrenovačkim klubovima, a kroz ove besplatne treninge pružena im je mogućnost da napreduju i rade na sebi, " ističe Miloš Stanković, član Veća GO Obrenovac.

Za mlade obrenovačke košarkaše sezona počinje 1. oktobra, kada se očekuje početak turnira "Obrenovac 2017".

Iz Gradske opštine Obrenovac podsećaju sve klubove da uvek mogu predstaviti svoje programe, za koje će biti obezbeđena sredstva. Treninzi besplatne škole košarke "Marina Maljković" održavaju se subotom i nedeljom, u terminu od 9 do 10 časova, kada sve zainteresovane devojčice mogu doći i postati deo ovog programa.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE