Obrenovac, 13.07.2020

ZBOGOM CRVENA!


Izvor: B92,Lokalne novine | Obrenovac, 07.06.2019.
Košarkaši Srbije u potpuno novoj, neočekivanoj boji...

Foto:FIBA.COM,M.Metlaš
Košarkaški savez Srbije promovisao je nove dresove u kojima će se selekcije naše zemlje boriti na Svetskom, odnosno Evropskom prvenstvu.

Novi dresovi biće prvi put u upotrebi na Evropskom prvenstvu za žene, koje se održava u Srbiji i Letoniji, a zatim na Mundobasketu za muškarce, u Kini.

Srbija će se, posle duže pauze, vratiti dobro poznatim dresovima plave boje.

"Predolimpijska 2019. puna je izazova, ali i očekivanja. Organizacija EP je veoma teška, jer kad predstavljate Srbiju imate dvostruku obavezu – da budete dobri domaćini i da ostvarite rezultat. Siguran sam da mi možemo i jedno i drugo. Naš cilj je da na OI u Tokiju učestvujemo sa tri ekipe. Zato je ova godina izuzetno važna", izjavio je predsednik KSS Predrag Danilović.

Predstavljanje novih dresova održano je u restoranu "Topčiderac", a predsednik KSS se prisetio dana kada je prvi put nastupio za svoju zemlju.

"Onaj ko nije nosio taj dres, bilo da se ta zemlja zvala SFRJ, SRJ, SCG ili Srbija, može možda da pretpostavi kakav je to osećaj. Moja malenkost to sigurno zna. Nadam se da će momenat kada obuku taj dres, mladim košarkašima i košarkašicama takođe ostati u sećanju za vjek i vjekov", istakao je Danilović.

EP za žene održava se od 27. juna do 7. jula, a SP za muškarce od 31. avgusta do 15. septembra.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE