Obrenovac, 12.07.2020

Novi čamac stigao u KKK 'Zabrežje'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 11.07.2019.
Čamac je iz Portugala stigao do jednog od najuspešnijih obrenovačkih sportista

Foto:Printscreen
Kajakaši i kanuisti KKK ”Zabrežje” uspešni su na svim takmičenjima i u svim kategorijama, a se posebno ističu pioniri koji su trenutno na trećem mestu pionirske lige Srbije. Na nedavno održanoj 29. Vidovdanskoj regati klub je osvojio prvo mesto, te je zbog značajnih rezultata kluba danas iz Portugala pristigao novi čamac kao podstrek za nove uspehe.

Član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković rekao je da je novi čamac stigao za Dušana Miloševića koji je juniorski prvak Srbije u kanuu.

"Dušan je veoma veliki talenat, a nadam se da ćemo uspeti da obezbedimo i dodatna sredstva za ostale takmičare. Nabavka opreme i osnovnih sredstava je jedan od prioriteta opštine, radi boljeg razvoja sportske infrastrukture i većih mogućnosti za napredak u sportu", kazao je Stanković.

Predsednik kluba Dragoslav Obadić pohvalio je generaciju kajakaša i kanuista.

"Naišla je odlična generacija, nadam se da ćemo na državnom prvenstvu osvojiti prvo mesto, velika je konkurencija, a mi se trenutno nalazimo ispred klubova koji su kvalitetniji i bogatiji od nas. Nadam se da ćemo, posle 25 godina, osvojiti prvo mesto", rekao je Obadić.

On je dodao da je čamac putovao skoro tri meseca, kao i da je specijalno naručen za Dušana, tačnije, odgovara njegovoj kilaži i uzrastu, a zatim naglasio da u klub nikada nije stigao bolji i skuplji čamac.

"Čamac je nabavljen sredstvima kluba, opštine i Dušanove porodice. Očekujemo da će Dušan ove godine pored juniorskog prvog mesta i u seniorskoj disciplini biti najbolji", kazao je Obadić i poželeo Dušanu svu sreću.

Najuspešniji takmičar na izbornom takmičenju za reperezentaciju, koje je održano u aprilu, bio je upravo osamnaestogodišnji Dušan Milošević iz Obrenovca koji je osvojio četiri zlatne medalje na 200m, 500m, 1000m i 5000m.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE