Obrenovac, 20.05.2019

Dečija nedelja u Obrenovcu - održan sportski dan na Rabi (VIDEO)


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 05.10.2018.
ZA SREĆNO I ZDRAVO DETINJSTVO BEZ NASILJA

Foto:lokalnenovine.rs
U vrtičima i školama u Obrenovcu tokom ove nedelje, različitim programima obeležava se Dečija nedelja. Ove godine se manifestacija održava pod sloganom “Za srećno i zdravo detinjstvo bez nasilja”.

Danas je, tim povodom, na terenu Fudbalskog kluba ”Radnički” održan sportski dan za decu iz vrtića ”Ciciban” kojem je prisustvovao i predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

"Zaista sam ponosan kako je impresivno organizovana dečija nedelja u Obrenovcu, preko dve hiljade mališana i njihovih roditelja su sa vaspitačima bili uključeni u niz aktivnosti. Za nas kao opštinu je važno, pre svega, da prvi put u istoriji Obrenovca imamo kapacitet da dve hiljade mališana može biti smešteno u naše predškolske ustanove. Svi zajedno napredujemo jer očigledan porast broja mališana je u direktnoj vezi sa porastom broja zaposlenih ljudi, pre svega mama, i to je sistemsko zadovoljstvo za nas." – rekao je Čučković.

On je istakao da je želja opštinskog rukovodstva da se deca ”inficiraju” sportom.

"Deca od najranijeg detinjstva mogu da počnu da koriste sve programe koje mi nudimo, od školice sporta, školskog sporta, do besplatnog letovanja i zimovanja na najlepšim srpskim planinama, pa do programa ”Eko dinar” koji im omogućava besplatno bavljenje sportom do 18. godine. Broj oboljenja kod dece prouzrokovane gojaznošću ili određenim deformitetima tela je nešto što se smenjuje i to je direktan kvalitet premanentnog ulaganja u dečiji sport u proteklim godinama. Sve to je dovelo i do pada vršnjačkog nasilja, a nakromanija je svedena na minimum." – zaključio je Čučković

On je dodao da je obeležavanje dečije nedelje, ali i stalan rad sa decom u školama i vrtićima nešto na čemu će opština nastaviti da radi.

Dečija nedelja se tradicionalno održava u prvoj sedmici oktobra, u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na potrebe i prava dece i mladih u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE