Obrenovac, 13.07.2020

16. DEČIJE OLIMPIJSKE IGRE


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.05.2019.
Oko 400 mališana i ove godine promoviše druženje i sport

Foto:lokalnenovine.rs
U Sportsko-kulturnom centru „Obrenovac“ organizovana je 16. Dečija olimpijada. Najmlađi Obrenovčani, kroz program koji je koncipiran u tri dana, imaju priliku da se oprobaju u različitim igrama i tako na vreme počnu da razvijaju sportski duh i interesovanje ka nekim disciplinama. Tokom čitave manifestacije stiže im i najveća podrška sa tribina, jer roditelji, bake i deke svu energiju usmere ka navijanju za svoje mališane.

„Dečije olimpijske igre su koncipirane tako da traju tri dana. Prvog dana budu štafetne igre, ove godine smo promenili pa je drugi dan opredeljen za igru „Između dve vatre“, a treći za nadvlačenje kanapa i imamo takmičenje u fudbalu“, rekla je Dragana Cvetanović, stručni saradnik za fizičko vaspitanje.

Dečije olimpijske igre, koje su otvorene u sredu i hali sportova SKC-a, najbolja su prilika da se i roditelji i deca upoznaju sa prvim važnim koracima u sportu.

„Kada deca dođu u predškolski uzrast, onda nas roditelji pitaju šta je to potrebno kao priprema za školu. Priprema za školu počinje od trenutka kada se dete rodi i trenutka kada dete počinje da stiče neke navike, odgovornosti, spretnost, a razvoj krupne motorike je usko povezan sa razvojem motorike šake, koja je veoma bitna kada krenu u školu“, objasnila je Cvetanović.

Kao jedna od pet manifestacija programa stalnih manifestacija u oblasti sporta, Dečija olimpijada je i ovog puta podržana od strane Gradske opštine Obrenovac.

„Veoma smo ponosni što smo uspeli da posle nekoliko godina pauze, tačnije posle elementarne nepogode koja nas je zadesila 2014. godine, ponovo u saradnji sa Predškolskom ustanovom „Perka Vićentijević“, organizujemo Dečiju predškolsku olimpijadu. To je na ponos svih građana Obrenovca, treći put posle poplave i poprima jednu ozbiljnu tradiciju“, kazao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport GO Obrenovac.

Manifestacije ovog tipa za cilj imaju prvenstveno promociju druženja i sporta, a za najmlađe predstavljaju i posebnu motivaciju da se u budućnosti opredele za neku od sportskih disciplina.

„Ono što je važno jeste da je to praznik za oči pre svega za građane Obrenovca, za roditelje, za deke i bake koji imaju mogućnost da svu svoju dečicu iz svih sedam jedinica PU „Perka Vićentijević“ vide na delu. Deca će u sportskom i fer duhu od malih nogu shvatati važnost razvoja motoričkih i fizičkih sposobnosti, razvoj pravog, iskrenog takmičarskog duha“, zaključio je Stanković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE