Obrenovac, 20.04.2019

Održan 23. Fišerov memorijal


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 07.10.2018.
Ljubitelje ribolova još jednom je na reci Savi okupio 23. Fišerov memorijal

Foto:Printscreen
Takmičenje u sportskom ribolovu je, kao i prethodnih godina, organizovalo Sportsko društvo „Kolubara“, uz podršku Gradske opštine Obrenovac i Javnog preduzeća za zaštitu životne sredine.

Memorijal je ovog puta okupio oko 30 takmičara, a pored veterana u pecanju i redovnih posetilaca, bilo je i onih koji su se po prvi put oprobali u sportskom ribolovu.

 „Moram da pohvalim rad Sportskog udruženja „Kolubara“, koje je u prethodnom periodu bilo u veoma teškom stanju i svi smo srećni što je to udruženje uspelo, uz pomoć entuzijasta u okviru kluba i Gradske opštine Obrenovac, da se izvuče i krene nekim putevima stare slave“, rekao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport Gradske opštine Obrenovac.

Stanković je dodao da će Sportsko ribolovačko društvo „Kolubara“ i u narednom periodu, kroz sve opštinske programe, moći da napreduje i svojim aktivnostima pridruži još veći broj članova.

Branislav Vilotić ispred kabineta predsednika GO Obrenovac, kazao je da je uglavnom sva ulovljena riba, osim nekih vrsta koje su vraćene u Savu, ubačena u kanal u Zabranu. On je objasnio da se takva praksa neguje zato što 80 do 90 odsto ishrane ove ribe čine larve komaraca. Takvim biološkim tretmanom komaraca, kaže Vilotić, značajno se smanjuje njihovo brojno stanje što i jeste osnovni cilj.

Na ovom takmičenju svoje snage odmerili su i vrsni kulinari u pravljenju riblje čorbe, čijoj su degustaciji, odmah po završetku zvaničnog dela memorijala, pristupili svi takmičari i posetioci. Najuspešniji su, osim još jednog lepog ribolovačkog iskustva, svojim kućama poneli pehare i medalje.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE