Obrenovac, 20.06.2019

Održan humanitarni turnir za braću Tadić iz Grabovca


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 18.12.2018.
Obrenovčani još jednom na visini zadatka

Foto:lokalnenovine.rs
Proteklog vikenda u Sportsko kulturnom centru održan je humanitarni turnir u malom fudbalu za porodicu Tadić iz sela Grabovac. Dejan, Stefan i Pavle su tri brata koja žive bez roditeljskog staranja, brigu o njima vodi baba Olga, očeva majka. Njihovu životnu priču otkrila je Danijela Jelić, apel za pomoć dobila je od Gorana Nešić, koji je zamolio da se deci prikupi garderoba i hrana. Za naš portal Danijela je otkrila kako je izgledao njen prvi odlazak u kuću braće Tadić:

"Moj prvi odlazak kod njih bio je nesvakidašnji, nisam mogla da verujem da deca mogu tako da žive u 21.veku. Rešila sam da se malo više organizujem i objavim njihovu priču na društvenim mrežama. Vest se jako brzo proširila i uz pomoć svojih prijatelja uspela sam da prikupim dosta sredstava, što u novcu, što u garderobi, hrani i ogrevu. Do sada smo uspeli da im promenimo stolariju na kući i uradimo izolaciju, jednu sobu smo sredili kompletno a trenutno se radi kupatilo i hodnik. Imamo u planu da im uvedemo gradsku vodu, napravimo šupu za drva i ugalj. Potrebno je ozidati septičku jamu ali su nam za to potrebna dodatna sredstva, pa bih ovim putem zamolila sve dobre ljude da se jave meni da pokušamo da im uredimo i olakšamo život. Do sada smo im kupili električni šporet, frižider, veš mašinu, usisivač, dobili su i kompjuter ali najbitnije je da ljudi kontaktiraju mene da ne dupliramo i ne prikupljamo stvari koje im nisu potrebne. Mnogo posla nam je ostalo oko kuće pa ako neko želi da se pridruži i pomogne a pritom zna da radi gletovanje, da napravi šupu, dobrodošao je, majstori su nam preko potrebni" - rekla je Danijela Jelić.

Veliku pomoć Danijela je dobila od neformalne organizacije mladih "Project4". Mladi Obrenovčani imaju iza sebe već nekoliko odličnih akcija, ovoga puta došli su na ideju da organizuju humanitarni turnir u malom fudbalu. Kao što smo već spomenuli turnir je organizovan u Sportsko kulturnom centru, učešÄ‡e je uzelo 17.ekipa. Proteklo je sve u fer i sportskom duhu, viđen je atraktivan fudbal a publika na tribinama uživala je u odličnim potezima mladih fudbalera. Prvo mesto na turniru osvojila je najmlađa ekipa Kmf Palež a ono što je najbitnije je da se za porodicu Tadić prikupilo 38 000 dinara. Obrenovčani su po ko zna koji put pokazali da im je humanost jača strana.

Još jednom veliko BRAVO za mlade ljude iz "Project4", turnir na visokom nivou organizovali su : Ivana Damnjanović, Mateja Kovačević, Nemanja Krsmanović, Simo Denić, Lazar Savić, Marica Đotunović, Dunja Vuković, Anastasija Jovanović, Bogdan Španović, Milan Bojić, Đorđe Novaković, Jovana Milenković, Aleksandar Stevanović, Miloš Brdarević, Petar Dinčić, Anastasija Kovandžić, Katarina Vasić, Aleksandar Jelesić i Miodrag Pejaković. Svi koji žele da pomognu mogu se javiti Danijeli na njen Fejsbuk profil - Danijela Mateja Jelić.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE