Obrenovac, 13.07.2024

Obrenovački srednjoškolci organizovali 'Igre bez granica'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 16.01.2019.
Obrenovac - grad sporta i talentovanih mladih ljudi

Foto:lokalnenovine.rs
„Igre bez granica“ održane su, drugi put zaredom, u Sportsko-kulturnom centru „Obrenovac“. Manifestacija koja se organizuje sa ciljem promocije sporta i druženja okupila je veliki broj obrenovačkih srednjoškolaca i njihovih profesora.

„Projekat „Igre bez granica“ je originalna ideja prošlogodišnjeg Tehničke škole. Novina ove godine jeste to što smo došli na ideju da pozovemo i drugare iz Poljoprivredno-hemijske škole i Gimnazije, kao i drugare iz Dnevnog boravka „Obrenovac“. Mi želimo da ovo postane tradicionalno druženje koje ćemo organizovati svake godine“, rekla je Milica Pejić, učenica Tehničke škole u Obrenovcu.

Mladi sportisti su pri dolasku na ovu jedinstvenu manifestaciju zaboravili da ponesu jedino želju za rezultatom, jer su u prvom planu bili isključivo zabava i sportski duh.

„Nama je veoma bitno da se mi dobro zabavimo, družimo i ovo je prilika da dokažemo svima da srednjoškolci mogu da se udruže i urade nešto lepo i korisno. To je važno za nas jer često želimo neke promene, a ne možemo da ih ostvarimo ukoliko to ne radimo zajedno“, dodala je Milica Pejić.

Značajan broj učesnika podrazumevao je i dobru organizaciju, pa su članovi đačkog parlamenta morali da ulože dodatne napore.

„Želeo bih, pre svega, da se zahvalim svim profesorima fizičkog, svim profesorima iz svih škola, učenicima koji su došli danas. Imali smo preko 150 takmičara i 30 volontera. Redari i svi volonteri su iz naše škole. Mi smo se potrudili da se danas okupimo kao srednjoškolci u što većem broju i to je veliki uspeh za nas. Zahvalio bih se posebno našim profesorima, Sportsko-kulturnom centru koji nam je obezbedio prostor i svim ljudima koji su nam pomogli prilikom kupovine rekvizita, sportske opreme“, kazao je Jovan Galović, predsednik đačkog parlamenta Tehničke škole.

Projekat „Igre bez granica“ podržan je od strane Ministarstva omladine i sporta, kroz program “Mladi su zakon” i preko resursa Centra za građansko delovanje. Uz obrenovačke učeničke parlamente bila je i Unija srednjih škola Srbije.

„Drago mi je što su se parlamenti ujedinili u jednoj ovakvoj akciji. Ovo je pravi praznik sporta za našu opštinu i nadam se da će biti još ovakvih akcija u budućnosti“, rekao je Simo Denić, koordinator Unije srednjih škola Srbije.

Hala sportova bila je prepuna onih koji treniraju i vole odbojku, stoni tenis, mali fudbal, košarku i badminton.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE