Obrenovac, 18.10.2021

SRCE I DUŠA ŠAMPIONA SRBIJE - JELENA LAZIĆ


Izvor: lokalnenovine.rs | Obrenovac, 30.04.2020.
Kapiten Odbojkaškog kluba TENT sigurno je jedna od najboljih odbojkašica Super lige Srbije.

Foto: Lokalne novine


Odbojkaški klub "TENT" odlukom izvršnog odbora Odbojkaškog saveza Srbije proglašen je za državnog prvaka. Ostvaren je istorijski uspeh kako za TENT, tako i za grad Obrenovac. Vredna uprava kluba sklapala je temeljno šampionski mozaik, a bitan deo cele priče svakako je naš današnji sagovornik, kapiten ekipe i bez sumnje jedna od najboljih odbojkašica lige, Jelena Lazić.    

Ljubitelji odbojke u Obrenovcu, a i šire, dobro znaju ko je Jelena Lazić, devojka koja je pokretačka snaga šampionske generacije i primer pravog profesionalca. I pored brojnih poruka i poziva sa zadovoljstvom je pristala da odgovori na nekoliko naših pitanja.

Za početak da ti čestitamo titulu prvaka države i od srca želimo da ih u budućnosti bude još više.

"Hvala puno na čestitkama i lepim rečima, moram da kažem da sam presrećna, ova titula mi je prva u karijeri, kao i većini devojaka. Nadam se da ćemo sledeće sezone doneti još koji pehar u naš grad."

Gde te je zatekla vest da je TENT novi prvak države i kako je izgledala tvoja reakcija ?

"Trenutno se nalazim u Osečini, sa svojom porodicom, tu sam od kada je počela cela ova situacija sa virusom. Juče, prepodne, su krenule da mi stižu poruke i čestitke, bila sam presrećna, iako ovo nije najlepši način da se završi jedna sezona, i mislim da smo imali još mnogo da pokažemo, ali smatram da smo zasluženo proglašene šampionima, celu sezonu smo bile na vodećoj poziciji."

Tokom cele sezone igrale ste fenomenalno, kao što si rekla sve vreme ste bile na vodećoj poziciji, dovoljan podatak je da ste odigrale 23 utakmice i ostvarile 19 pobeda, šta je ključ vašeg uspeha ?

"Mislim da će vam svaki sportista koji se profesionalno bavi sportom reći da je ključ uspeha vredan rad, odricanje, disciplina. Mi smo ove godine kao ekipa uspešno rešavali sve prepreke koje su nam se našle na putu, radili smo kao pravi tim, mislim da su nam to zajedništvo i rad doneli rezultate."

Koliko je zahtevno biti kapiten u ekipi sa toliko mladih odbojkašica, nije lako namestiti glavu posle poraza, ali čini se da im ti uvek daješ podršku i vetar u leđa ?

"Zadovoljstvo mi je da budem kapiten u ovoj ekipi, sve devojke su spremne za saradnju, i znaju zbog čega smo tu. Imamo zdravu atmosferu i dobru energiju. Trudim se da im uvek budem podrška, većini njih je ovo bila prva sezona u Super ligi, što ni malo nije jednostavno."

Dve godine za redom proglašena si za najboljeg ženskog sportistu u našem gradu, to je samo potvrda kvaliteta, koliko tebi znači ovo priznanje ?

"Želim da se zahvalim gradu Obrenovcu na ovim nagradama, one su mi potvrda da radimo nešto dobro, i motivacija da nastavimo da se usavršavamo i budemo još bolji."

Kako ti provodiš vreme tokom vanrednog stanja, kao profesionalac verovatno vodiš računa o fizičkoj spremi, nije lako kada tokom cele godine trenirate i odjednom dođete u stanje mirovanja ?

"U Osečini imam priliku da šetam po prirodi, tako da nisam previše osetila ovo stanje kao ljudi u gradovima. Dobijamo treninge prilagođene kućnim uslovima od kondicionog trenera svaki dan, trudim se da ostanem u formi koliko je to moguće, i nadam se da ćemo uskoro da se okupimo u Obrenovcu i nastavimo tamo gde smo stali."

Primetili smo na Tent-ovim utakmicama da si mnogim devojčicama iz škole odbojke idol, imaš li neku poruku za njih i koliko odricanja je potrebno za vrhunski rezultat ?

"Da nastave da se bave sportom, da vredno treniraju, i za par godina brane našu titulu."

Za kraj ne smemo da zaboravimo verne navijače, kako se ti osećaš kada nastupaš pred njima i imaš li neku poruku za njih ?

"Moram još jednom po ko zna koji put da se zahvalim našim navijačima, koji dolaze da nas gledaju u velikom broju svaku utakmicu, mislim da ni u jednom gradu odbojka nije praćena kao u Obrenovcu. Daju nam ogromnu podršku i vetar u leđa, verujem da njima nije lako da gledaju svaku utakmicu, pogotovo one na kojima ne ide sve kako treba, ali oni uvek ostaju uz nas i zato su najbolji. Neka napune baterije za sledeću sezonu i dođu u još većem broju, jer će nam njihova energija u Ligi šampiona kao i u prvenstvu biti preko potrebna."

Od talenta do vrha dugačak je put, a Jelena Lazić ga krupnim koracima prelazi. Iz godine u godinu dokazuje svoj kvalitet i nema sumnje da je tek čekaju velike stvari u karijeri.


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE