Obrenovac, 21.05.2019

Veliki uspeh KKK Zabrežje na državnom prvenstvu


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.09.2018.
Mora da se naglasi da su i ovoga puta, pre svega, kanuisti, i to seniori Zabrežja, bili na nivou zadatka i da su pokazali da je naš klub, kad je u pitanju kanu, neprikosnoven u Srbiji!

Foto:Olivera Videnović
Kajakaški savez Srbije je uspešno organizovao još jedno ekipno i pojedinačno Prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu za sve kategorije. Takmičenje je održano na Savskom jezeru u Beogradu. Učestvovalo je više od 600 takmičara iz 26 domaćih klubova. Na programu je bila 161 trka u konkurenciji pionira, kadeta, juniora i seniora.

Boje Obrenovca i ovoga puta uspešno su branili kajakaši i kanuisti Kajak kanu kluba Zabrežje ili popularne fabrike medalja. Ukupno 50 takmičara članova ovog kluba je učestvovalo na takmičenju, a nakon ovog takmičenja bogatiji su za 23 medalje - devet zlatnih, pet srebrnih i devet bronzanih.

Šef stručnog štaba Zoran Kujundžić, jedan od najstarijih trenera, kaže da ne pamti kvalitetnije i masovnije državno prvenstvo. Svi reprezentativci su bili na raspolaganju.

U generalnom plasmanu najuspešniji klub bio je Zorka Šabac ispred Tarketa iz Bačke Palanke i novosadske Vojvodine. Kajak kanu klub Zabrežje je u ekipnom plasmanu kadeta osvojio šesto mesto, u ekipnom plasmanu seniora četvrto mesto, dok je u ukupnom ekipnom  plasmanu osvojio šesto mesto.

Najuspešniji član KKK Zabrežje ponovo je bio neprikosnoveni Dušan Milošević koji je osvojio četiri zlatne i jednu srebrnu medalju. Zlatne medalje osvojio je u pojedinačnim trkama C1 za juniore na 1000m, 500m i 200m i u trci C2 za seniore na 1000m dok je srebrnu medalju osvojio u trci C1 na 1000m za seniore.

Željana Petrović osvojila je dve srebrne medalje u trkama na 200 metara za kadete i juniore.

Dragan Kovačević osvojio je dve zlatne i dve bronzane medalje. Goran Cvitanović se takođe okitio sa dve zlatne medalje.

Tri bronzane i jednu zlatnu medalju u trci C2 na 1000m za juniore su osvojili i Veljko i Nemanja Krsmanović. 

Mihailo Krsmanović je osvojio bronzanu medalju u trci C1 200m za juniore.

U trci seniora C4 1000m srebro su osvojili Darko Blažić, Dušan Stošić, Dalibor Ilić i Predrag Beronja. Mihailo Krsmanović,Dragan Kovačević, Dalibor Ilić i Predrag Beronja osvojili su zlatnu i srebrnu medalju u trkama seniora C4 500 i 200 metara.

Tijana Arsić zauzela je drugo mesto u trci na 200 metara.

Bronzanu medalju u trci K4 za juniorke na 1000 metara osvojile su Jovana Simić, Anastasija Milošević, Jelena Macanović i Milica Maksimović. Bronzu su osvojili i Damjan Adamović i Luka Arsenijević u trci kadeta C2 500m.

Pored takmičara KKK Zabrežje bilo je još takmičara iz Obrenovca koji su pokazali zavidan kvalitet i dobar plasman.

Kadetkinja Tijana Jovičić, Moto nautički klub Beograd, srebro u disciplini K-2 200m, senior Aleksandar Čudić, koji vesla za KKK BSK iz Borce osvojio je 1. mesto u disciplini C4 200m, 2. mesto u C4 500m i 3. mesto u C4 1000m. Kadetski reprezentativac Bojan Delibašić, takmičar KKK Zorka iz Šapca, koja je prvi put u istoriji kluba, posle vise od 25 godina vladavine takmičara Tarketa iz Bačke Palanke, postala prvak države, 2 zlata u disciplinama K4 1000m i K4 500m.

 Å½eljana, Dušan i Bojan, 11. septembra,  putuju u Poljsku na Olimpijske nade!  Mora da se naglasi da su i ovoga puta, pre svega, kanuisti, i to seniori Zabrežja, bili na nivou zadatka i da su pokazali da je naš klub, kad je u pitanju kanu, neprikosnoven u Srbiji!

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE