Obrenovac, 03.08.2020

Uspeh Kajak kanu kluba 'Zabrežje' na startu sezone


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 15.04.2018.
Kajakaši, a posebno kanuisti Kajak kanu kluba 'Zabrežje' dominirali su na beogradskoj Adi

Foto: Kajak kanu klub Zabrežje
Takmičarska sezona za srpske mirnovodaše počela je ovog vikenda. Na Adi Ciganliji je u petak i subotu održan Kup Srbije za kadete, juniroe i seniore u obe konkurencije. Na programu su bile discipline jednoseda na 200, 500 i 1.000 metara, dok je nedelja bila rezervisana za pojedinačno Prvenstvo Srbije na 5.000 metara.
Kup Srbije je ujedno i prva izborna kontrola za mesto u reprezentaciji Srbije. 


Kajakaši, a posebno kanuisti Kajak kanu kluba Zabrežje dominirali su na beogradskoj Adi. Juniorski reprezentativac Dušan Milošević osvojio je dve zlatne medalje na 500m i na 1000m, dok je u konkurenciji na 200m bio drugi. Kadeti kanuisti braća Krsmanović, u kadetskoj kategoriji, osvojili su srebrno i bronzano odličje. Senior Dragan Kovačević osvojio je zlatnu medalju u trci na 1000 metara.

U trci na 200 metara kanuisti Zabrežja su imali čak četiri takmičara u finalu, a zlatnom medaljom okitio se Goran Cvitanović.

Mlada, može se reći šampionka, Tijana Arsić, osvojila je dve zlatne medalje i naterala selektora da ozbiljno računa na nju, iako je najmlađi učesnik.

Trener Aleksandar Jevtić zadovoljan je rezultatima svog kluba.

"Ovo je prva provera gde su se okupili svi najbolji kajakaši i kanuisti. Sava, gde mi treniramo, nije nam išla na ruku. Veliki vodostaj naterao nas je da svaki dan putujemo na Adu Ciganliju gde smo se puno mučili. Naporan rad se isplatio, očekuju nas velika takmičenja i naporna sezona. Veliki izazuov da Obrenovac, grad sporta, predstavimo u najboljem sjaju." - rekao je trener Kajak kanu kluba Zabrežje, Aleksandar Jevtić.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE