Obrenovac, 20.05.2019

Fabrika medalja iz Zabrežja - punim veslom!


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 10.08.2018.
Kajak kanu klub 'Zabrežje' u ovom trenutku ima sedam reprezentativaca što je veliki uspeh.

Foto:KKK 'Zabrežje'
 Za predstojeći vikend, kajakaše KKK "Zabrežje" očekuje Državno prvenstvo za mini čamce, uzrast do sedmog razreda. Na ovo prvenstvo odlaze u velikom broju, sa 30 takmičara.

"Očekujemo dobar rezultat i dosta medalja. Vredno smo radili, a vodićemo i ovogodišnje polaznike škole kajaka. Prijavljeno je 27 ekipa, naš kajak klub i Obrenovac grad sporta predstavljaćemo na najbolji način i pokazati da je kajakaški klub Zabrezje u samom vrhu kajaka u Srbiji" - rekao je za naš portal agilni predsednik kluba Lila Obadić.

Prošlog vikenda na jezeru Tikvara u Bačkoj Palanci kajakaši i kanuisti Zabrežja ostvarili su veliki uspeh. Takmičenje je ujedno bila provera za reprezentativce Srbije. Kanuista Dušan Milošević u juniorskoj konkurenciji bio je tri puta prvi. Željana Petrović za juniorke i kadetkinje osvojila je dva srebra. Ne zaboravimo, pritom, da je Željana imala reprezentativnih obaveza prošlog meseca na evropskom i svetskom prvenstvu. Kadeti Djurić Lazar i Todorović Andrea ulaskom na 200m u finale ostvarili su poziv u reprezentaciju. Kovačević Dragan bio je prvi na 1000m u kanuu. Dušan Milošević je veslao i za seniore i u toj konkurenciji ostvario dva puta drugo mesto, što ga svrstava u najuspešnijeg takmičara na Prvenstvu Vojvodine sa 6 medalja. Tijana Arsić  osvojila je srebrnu medalju u kanuu. Jevtić Aleksandar je bio finalista na 200m u kajaku jednosedu.

Reprezentativce očekuju pripreme na jezeru u Rumi i odlazak na takmičenja za olimpijske nade. Početkom septembra je Državno prvenstvo na beogradskoj Adi gde se kajakaši Zabrežja nadaju dobrim rezultatima i odličnom ekipnom plasmanu. Klub u ovom trenutku ima sedam reprezentativaca što je veliki uspeh... Obrenovac - grad sporta... 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE