Obrenovac, 22.05.2019

KROS UČENIKA TEHNIČKE ŠKOLE OBRENOVAC


Izvor: Mirjana Lainović, Lokalne novine | Obrenovac, 11.05.2018.
Više od 700 učenika Tehničke škole je trčalo deonice od 800 do 1500 metara, raspoređeno u osam grupa, zavisno od pola i uzrasta.

Foto:lokalnenovine.rs
Obrenovac je poznat kao grad sporta, ali mnogi mladi ljudi ne znaju da je svojevremeno atletika bila najtrofejniji i najpopularniji sport u našem gradu.

Kraljica sportova je danas obnovila stari sjaj.

Više od 700 učenika Tehničke škole je trčalo deonice od 800 do 1500 metara, raspoređeno u osam grupa, zavisno od pola i uzrasta.

Za organizaciju događaja su bili zaslužni profesori fizičkog vaspitanja Bratislav Mićalović, Snežana Simić I Dragana Tončić Đukić. U pomoć su priskočili i drugi profesori Tehničke škole, a u takmičarskom delu se pojavila i jedna profesorka, što su učenici sa oduševljenjem prihvatili.

Staze od bazena do Tehničke škole su bile ispunjena željom da se pomere granice i dosegne cilj.

Za pojedine su to bila prva tri mesta, za druge nadmetanje sa sobom, uživanje u rekreaciji i druženje.

Upravo to je imala na umu i Fondacija za mlade Obrenovca koja je pružila podršku u organizaciji ovog velikog sportskog događaja.

U želji da promoviše zdrave stilove života Fondacija je obezbedila majice za prva tri mesta u svim kategorijama, kao i osveženje i slatkiše za sve učesnike i organizatore takmičenja.

Partner Fondacije za mlade Obrenovca je Charles Stewart Mott fondacija, u okviru Global Challenges Local Solutions programa, koji sprovodi Akademija za razvoj filantropije iz Poljske.

Nadamo se da će ovaj izuzetno dobro organizovan događaj postati tradicija u Tehničkoj školi, da neće predstavljati tek puku stavku u školskom programu, već praznik mladosti, zdravlja i fizičke aktivnosti koje bi trebalo da budu model ponašanja za sve mlade ljude, a i one malo starije.

Na mladima svet ostaje.

To se videlo danas na njihovim licima.: umor, ali i osmesi, solidarnost, drugarstvo i sreća što su deo jedne lepe priče.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE