Obrenovac, 12.07.2020

Počeo je 'Letnji raspust 019'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 25.06.2019.
Besplatne sportske aktivnosti u SKC-u, za učenike osnovnih i srednjih škola, trajaće do 5. jula

Foto:lokalnenovine.rs
Prošlog ponedeljka je u sportskoj hali Sportsko-kulturnog centra ”Obrenovac” započeta realizacija projekta ”Letnji raspust 019”. Reč je o programu koji podrazumeva besplatan sport za učenike osnovnih i srednjih škola tokom tri nedelje letnjeg raspusta.

Nikola Bukovčić, koordinator sportske hale SKC-a, podsetio je da je program za sve polaznike besplatan i da će se do 5. jula realizovati svakog radnog dana od 9.00 do 15.00 časova, te je pozvao i ostale učenike da im se pridruže.

"Obezbeđen je kamp, to jest, dnevni boravak u trajanju od šest sati, sa pauzama između sportova, uz osveženje i užinu. A kako bismo povećali broj devojčica, od ove godine imamo i odbojku kao jedan od ponuđenih sportova", rekao je Bukovčić i naglasio da deca treniraju uz nadzor stručnih lica.

Činjenicu da vlada veliko interesovanje za ovaj projekat izneo je i član Veća Gradske opštine Obrenovac Miloš Stanković.

"Projekat je podržao Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda. Mi se trudimo da omogućimo deci da se tokom i letnjeg i zimskog raspusta bave sportom, zimi to bude škola plivanja na zatvorenim bazenima. Učenici su u prilici da se rekreiraju pod budim okom sportskih pedagoga. Pozivam sve učenike da pored slobodne srede na otvorenim bazenima iskoriste i ovu priliku da se besplatno rekreiraju i uživaju u svom slobodnom vremenu", dodao je Stanković.

Za svu zainteresovanu decu iz osnovnih i srednjih škola organizovane su aktivnosti obuke i takmičenje u četiri različita sporta. Sve polaznike u hali SKC-a čekaju fudbal, košarka, odbojka i stoni tenis. Svako dete prolazi kroz svaki sport.

Ekipe se formiraju prema uzrastu i takmičiće se u svakoj sportskoj disciplini. Takmičenje a se organizuju za svaki sport pojedinačno, uz obavezu da se prođe kroz svako od takmičenja.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE