Obrenovac, 20.05.2019

PRVA MENJAŽA SLIČICA POD PLATANIMA SKC OBRENOVAC


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 19.05.2018
Pored dečaka i odraslih muškaraca, mogla se na razmeni sličica videti i po koja devojčica, ali i mame koje su došle da upotpune albume svojih malih zaljubljenika u fudbal

Foto:lokalnenovine.rs
Kad se kaže FIFA World Cup, za mnoge su prva asocijacija sličice Panini. Ova italijanska kompanija osnovana je 1961. godine i od tada kreće kolekcionarska priča zvana skupljanje sličica za Mundijal. Svake četiri godine, pasionirani zaljubljenici u samoljepljive stikere fudbalera, nestrpljivo išÄekuju da popune novi album i dodaju ga svojoj vrednoj kolekciji. 

Nekada čisto klinačka stvar, skupljanje mundijalskih sličica je opilo svakog ko se bar jednom upustio u ovu avanturu. Menjaži sličica najviše se raduju deca, ali ni stariji ne zaostaju jer ih menjaža podseća na detinjstvo, pa su se tako ispred Doma kulture u Obrenovcu danas okupili kolekcionari sličica od sedam do 77 godina.

Svetsko prvenstvo u fudbalu održava se od 14. juna do 15. jula u Rusiji, a ljubitelji sličica i fudbala, zahvaljujući Sportsko kulturnom centru Obrenovac, svake subote od 11 do 13 časova moći će da razmenjuju sličica pod platanima Sportsko kulturnog centra u Obrenovcu.

"Ovo je godina svetskog prvenstava u fudbali, zanamo da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu i sve ono što ide uz fudbal, to su sličice. Mi smo se potrudili da našim mališanima, a i onim malo starijim sugrađanima upriličimo jednu menjažu sličica. Nikada u Obrenovcu nismo imali organizovanu menjažu, kao što je to bilo u Beogradu i nekim drugiim gradovima. Odlučili smo da tu lepu stvar prepišemo i da napravimo menjažu ispod naših platana." - rekao je direktor SKC Obrenovac, Ivan Jegorović.

Pored dečaka i odraslih muškaraca, mogla se na razmeni sličica videti i po koja devojčica, ali i mame koje su došle da upotpune albume svojih malih zaljubljenika u fudbal.
Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE