Obrenovac, 20.05.2019

Projekat MINI-MINI SPORT za najmla─Ĺe Obrenov─Źane


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 12.03.2018.
Maksimalna saradnja Gradske opštine Obrenovac sa Sportskim savezom Beograda i Gradskim sekretarijatom za sport donela je na ove prostore još jedan pilot projekat kada je u pitanju razvoj školskog sporta.- rekao je Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport GO Obrenovac.

Foto:lokalnenovine.rs


´╗┐

U organizaciji Sportskog saveza Beograda a uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, ove školske godine je pokrenut projekat  MINI-MINI SPORT. Program je organizovan kao uvod i priprema za Školska takmi─Źenja koja ─çe se odr┼żati ove sezone, a u─Źestvuju u─Źenici prvog i drugog razreda. Jedan ─Źas MINI MINI SPORTA odr┼żan je u Osnovnoj školi "Jefimija".

"Ovo nam je petnaesta opština, uradili smo oko 35 škola. Danas smo ceo dan u Obrenovcu, bi─çemo u ─Źetiri škole. Poligon je namenjen za naše najmla─Ĺe,i sva deca su uklju─Źena u rad. Oko projekta su nam pomogli naši prijatelji sa Fakultete za sport u Beogradu i proširi─çemo ga da slede─çe godine bude baš pravi ─Źas fizi─Źkog." - rekao je Goran Ivkovi─ç iz Sportskog saveza Beograda.

Cilj projekta je da podstakne sistemsko ve┼żbanje, stvori naviku za u─Źeš─çe u sportu, pove─ça fizi─Źku aktivnost kod dece u cilju prevencije lošeg dr┼żanja i hipokinezije kod dece mla─Ĺeg školskog uzrasta, kao i socijalizacije dece na po─Źetku školavanja. U ovaj projekat bi─çe uklju─Źeno više od 500 osnovnih škola sa teritorije Grada Beograda, a sprovodi se u 17 opština.

Takmi─Źenje obuhvata poligon elemenata sportova koji su deo školskih sportskih takmi─Źenja. Ideja organizatora je da se svako dete, kao potencijalni u─Źesnik školskih sportskih takmi─Źenja upozna sa osnovnim elementima sportova, pa da se zatim usmeri ka sportu koji mu najviše odgovara, shodno njegovim  psihofizi─Źkim sposobnostima. Po završetku poligona mališane su sa─Źekale i nagrade za postignut uspeh u vidu diploma i slatkiša.

Projekat MINI MINI sprovodi se u saradnji sa Gradskom opštinom Obrenovac.

"Maksimalna saradnja Gradske opštine Obrenovac sa Sportskim savezom Beograda i Gradskim sekretarijatom za sport donela je na ove prostore još jedan pilot projekat kada je u pitanju razvoj školskog sporta." - rekao je Miloš Stankovi─ç, predsednik Komisije za sport GO Obrenovac. 

Gradska opština Obrenovac ima niz programa namenjenih najmladjima, od besplatne Školice sporta za najmladje pa do projekta Eko dinar koji omogu─çuje svoj deci sa teritorije Gradske opštine Obrenovac da se besplatno bave sportom, tako ─çe i ovaj  projekat MINI MINI doprineti maksimalnom omasovljavanju i razvoju školskog sporta.

 

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ili─ç PR Agencija za izradu i odr┼żavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navo─Ĺenje izvora
Ostale uslove kori┼í─çenja portala pro─Źitajte OVDE