Obrenovac, 21.05.2019

Nastavljen projekat Mini-mini sport u 'Jefimiji'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 03.10.2018.
Ideja organizatora je da se svako dete upozna sa osnovnim elementima sportova

Foto:Printscreen
U organizaciji Sportskog saveza Beograda, a uz podršku Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda, i ove školske godine realizuje se projekat MINI-MINI SPORT. Program je organizovan kao uvod i priprema za Školska takmičenja koja će se održati ove sezone, a učešće uzimaju osnovci prvog razreda iz Osnovne škole ”Jefimija”.

Projekat ima za cilj da podstakne sistemsko vežbanje, stvori naviku za učešće u sportu, poveća fizičku aktivnost kod dece u cilju prevencije lošeg držanja i hipokinezije kod dece mlađeg školskog uzrasta, kao i socijalizacije dece na početku školavanja.

Učiteljica Danijela Srećković je objasnila da takmičenje podrazumeva poligon elemenata sportova koji su deo Školskih sportskih takmičenja.

"Deca jako vole poligone, Sportski savez dolazi već drugu godinu kod nas u školu, i pokazuju deci razne vrste kretanja, radimo nošenje lopte, provlačenja, preskakanja, obilaženje oko čunjeva, čučnjeve, prevrtanje, kolutove i mi to nastavljamo dalje da radimo sve do četvrtog razreda", rekla je Danijela Srećković.

Ideja organizatora je da se svako dete, kao potencijalni učesnik Školskih sportskih takmičenja upozna sa osnovnim elementima sportova, pa da se zatim usmeri ka sportu koji mu najviše odgovara, shodno njegovim psihofizičkim sposobnostima, rekao je Miloš Stanković, član Veća Gradske opštine Obrenovac.

"Izvršićemo i određena merenja u različitim disciplinama da bismo mogli da merimo napredak koji nam je i krajnji cilj. Mi se kao opština, trudimo da približimo sport svim građanima, počev od najmlađih od 4 do 7 godina kroz školicu sporta, zatim kroz školski sport i kroz godišnje programe", dodao je Stanković.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE