Obrenovac, 12.12.2018

Memorijalni turnir „Bogdan Perić“


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 13.12.2017.
Tradicionalni sportski događaj okupi veliki broj učenika zainteresovanih za sport i sportske discipline

Foto:Printscreen
U fiskulturnoj sali Osnovne škole „14. oktobar“ u Bariču i ove godine će se održati memorijalni turnir „Bogdan Perić“. Sportska manifestacija za koju vlada veliko interesovanje, kao i do sada, okupiće sve one koji se bave gimnastikom.

„Počeli smo pre nekih pet godina, sa idejom da pomalo zaboravljenu istoriju škole osvežimo. Inače, škola ima 140 godina istorije i u tom jednom segmentu koji se tiče sporta, pronašli smo da je radio, u periodu od 1970. do 1975. godine, profesor fizičkog vaspitanja Bogdan Perić. To je bio zlatan period u istoriji škole što se tiče sporta“, kaže Dušan Sretenović, profesor fizičkog vaspitanja.

Ove godine memorijal se organizuje 29. decembra, a učenici će se takmičiti u pet disciplina.

„To su karike, preskok, greda, parter i vratilo. Neskromno mogu reći da smo jedina škola koja organizuje takvu vrstu događaja i na njemu učestvuje u proseku oko 80 učenika od 1. do 8. razreda. To je izuzetno kompleksan događaj u organizacionom smislu, jer je potrebno izvršiti selekciju: Mi smo na sajtu škole postavili obavezne sastave koje učenici sa profesorima vežbaju. Imamo tu selekciju koja traje već mesec dana“, objašnjava Sretenović.

Osim sportskih aktivnosti, tu su i one za koje su zaduženi članovi literarne i dramske sekcije.

„Nije to samo sportski događaj. Mi se trudimo da obuhvatimo i ostale segmente, pa tako turnir prate i ostale aktivnosti poput literarne sekcije, dramske sekcije, tako da je to multidisciplinarni pristup, sa više strana, uključene su sve kolege i cela škola živi za taj događaj“, istakao je Sretenović.

Bogdan Perić (1935-2010) bio je član gimnastičke reprezentacije i radio je na unapređenju i popularizaciji svih sportova u Obrenovcu.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE