Obrenovac, 10.07.2020

NOVI KORISNIK PROGRAMA 'EKO DINAR'


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 01.03.2020.
Obrenovac-grad sporta

Foto:obrenovac.rs


Džudo i sambo klub ”Obrenovac” je od januara 2020. godine postao deo programa ”Eko dinar”. Klub je osnovan novembra 2018. godine, a trenutno ima 50 članova i deo je Super lige Srbije.

Miloš Stanković, predsednik Komisije za sport opštine Obrenovac čestitao je klubu priključenje jedinstvenom programu i podsetio je na mogućnosti koje pruža program ”Eko dinar”. Prema rečima Stankovića, opština Obrenovac kroz pomenuti program insistira na uspostavljanju adekvatnih uslova za bavljenje sportom, međutim osnovni cilj realizacije programa ”Eko dinar” je pre svega sklanjanje dece sa ulice i animiranje populacije mladih da aktivno i kvalitetno provode slobodno vreme.

Treneri i mladi sportisti ubuduće biće fokusirani samo na osvajanje novih medalja, budući da će se, kako on kaže, podrška opštine Obrenovac odnositi na pomoć u funkcionisanju klubova koji su deo programa ”Eko dinar”.

Branko Živković, predsednik Džudo i sambo kluba ”Obrenovac” istakao je da će ulazak kluba u program ”Eko dinar” znatno olakšati organizaciju takmičenja i sličnih aktivnosti, budući da je u proteklom periodu veliki problem predstavljalo prikupljanje sredstava potrebnih za odlazak na takmičenja. On je tom prilikom rekao da su se pojavili novi članovi od kada je klub postao deo programa ”Eko dinar”.

On je dodao da će takmičenje kluba u super ligi Srbije omogućiti odvajanje sredstava za potrebe seniora, za njihove premije, pripreme i kampove koji su, prema njegovim rečima, od izuzetnog značaja za edukaciju takmičara, budući da veliki broj stručnjaka boravi u džudo kampovima.

Živković je iskoristio priliku da se zahvali na saradnji predsedniku Komisije za sport opštine Obrenovac, GO Obrenovac i Javnom preduzeću ”Elektroprivreda Srbije” koje kako on kaže pruža podršku kada su u pitanju seniorska takmičenja.

On je obećao da će se klub u budućnosti naći u prvih pet klubova u Super ligi Srbije, kao i da će, u saradnji sa Komisijom za sport, u narednom periodu biti organizovane radionice.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE