Obrenovac, 13.07.2020

Petlići Radničkog uspešni na turniru u Poljskoj


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.06.2019.
Delegacija opštine Obrenovac ispratila uspehe naših mališana

Foto:lokalnenovine.rs
Na Međunarodnom turniru u fudbalu za decu, održanom u Poljskoj u gradu Mušina, učestvovali su i talentovani fudbaleri Radničkog iz Obrenovca. Pored domaćina Poljske na turniru su učestvovali i fudbalski klubovi iz Rumunije i Slovačke. Na svečanoj ceremoniji otvaranja turnira prisustvovali su Mirko Vranešević, Dragan Blažić i Milorad Janković, predstavnici Gradske opštine Obrenovac.

Turnir je organizovan na veoma visokom nivou, deca su mogla da uživaju kako na terenu tako i van njega. Prvog dana turnira istakla se generacija 2009, koju predvodi Miloš Simić. Talentovani dečaci prikazali su izuzetan fudbal i iz utakmice u utakmicu dizali formu. Ostvarili su pet pobeda i dva puta odigrali nerešeno. Generacija 2010 koju predvodi Miloš Živković prvi dan je završila sa dve pobede i četiri poraza, ali nijednoj ekipi nije bilo lako protiv njih.

Nakon teških utakmica decu je čekao odlazak u Adrenalin park gde su napunili baterije za završne borbe. Pomenuta generacija 2009 potvrdila je klasu i plasirala se u finale gde ih je čekala reprezentacija okruga Powiat. Ekstra talentovani fudbaleri iz Poljske bili su nepremostiva prepreka za naše dečake, ali mesta za tugu nije bilo, drugo mesto u konkurenciji 12 ekipa je ogroman uspeh i potvrda da se u Obrenovcu igra dobar fudbal.

Posle odigranog turnira, dečaci su sa svojim trenerima učestvovali u defileu ulicama Mušine, ne treba pogađati ko je u tom defileu bio najglasniji. Na samom kraju održana je završna ceremonija, gde su podeljeni pehari i medalje, a treba spomenuti da se Radnički za Srbiju vraća bogatiji za još jedan pehar, individualnu nagradu primio je najbolji golman turnira Andreja Stevanović.

Delegacija Gradske opštine Obrenovac u sastavu Mirko Vranešević, Dragan Blažić i Milorad Janković ispratila je ceo turnir, a pored turnira imali su priliku i da još više učvrste saradnju između Obrenovca i Novog Sonča.

Višegodišnju saradnju sa oblasti Novi Sonč u Poljskoj opština Obrenovac nastavlja i u ovoj godini. Čast i privilegija je doći sa našom dečicom i provesti tri dana na međunarodnom turniru koji je samo jedan deo od saradnje koju sprovodimo sa ovim poljskim gradom. Naša saradnja iz oblasti kulture i sporta će ubuduće biti proširena i o tome smo imali prilike da pričamo sa novoizabranim guvernerom koji je iskazao veliko interesovanje da poseti Obrenovac, da razgovara sa našim rukovodstvom i da proširimo ovu saradnju na sva polja koja se tiču funkcionisanja jedne lokalne samouprave. - rekao je Mirko Vranešević, predsednik Skupštine GO Obrenovac.


Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE