Obrenovac, 20.04.2019

70 godina od prve utakmice pod reflektorima


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 23.08.2018.
Jubilej su revijalnim susretom obeležili veterani FK Partizan i prvotimci FK Zabrežje

Foto:lokalnenovine.rs
Igrači Fudbalskog kluba Drvodeljac, jednog od najstarijih na ovim prostorima, odigrali su 1948. godine prvu utakmicu pod reflektorima u tadašnjoj Jugoslaviji. Nakon 70 godina, „Park Kneževa“ na Zabrežju zasijao je starim sjajem jer su se, radi obeležavanja jubileja, sreli veterani FK Partizan i prvotimci FK Zabrežje.Izuzetno značajan sportski događaj ispratili su i čelnici Gradske opštine Obrenovac. Predsednik Komisije za sport Miloš Stanković pohvalio je ideju i organizaciju obeležavanja jubileja, rekavši da su godine donele primetan napredak, kako na polju sportske infrastrukture, tako i u stručno-pedagoškom trenerskom radu. On je napomenuo i to da se kvalitet FK Zabrežje ogleda i kroz rezultate, ali i uslove u kojima vredno treniraju.

Goran Krsmanović, jedan od potomaka tadašnjeg fudbalera Dragana Krsmanovića, zaigrao je u dresu Partizana u čast svog dede i svih drugih igrača koji su pisali fudbalsku istoriju.

„Veterani kluba Patrizan su me zamolili da, kao unuk Dragana Krsmanovića koji je igrao tu utakmicu, uzmem učešće u svemu ovome i odigramo utakmicu protiv mladih fudbalera. Ovde je suština da obeležimo jubilej i rezultat je u drugom planu“, rekao je Krsmanović.

Sredstva prikupljena od prodatih ulaznica opredeljena su za izgradnju novog pravoslavnog hrama u Zabrežju.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE