Obrenovac, 24.10.2018

Agasi ne sumnja : Novak može i sam do vrha, osvaja Australijan Open!


Izvor: Lokalne novine | Obrenovac, 04.11.2017.
Đoković se u januaru vraća na teren, a Amerikanac je optimističan i veruje da su bolji dani pred srpskim teniserom

Foto:Getty
Andre Agasi, legendarni američki teniser i trener Novaka Đokovića, izneo je u javnost svoje poglede na narednu sezonu. On smatra da srpski as i bez njegove pomoći može ponovo da zauzme prvo mesto na ATP listi.

„Da budem potpuno jasan, smatram da Đoković može da se vrati na vrh i bez mene! Ipak, verujem svim svojim srcem da u njegovoj igri ima još prostora za napredak, koji može da od Novaka napravi još boljeg igrača,“ tvrdi Agasi.

Australijan Open biće prvi veliki izazov posle šest meseci bolovanja, a Amerikanac misli da je to prava prilika za napredak.

„Ne želim da stvaram pritisak Novaku, ali ništa više od osvajanja Australijan Opena neće ga zadovoljiti. Mislim da može po sedmi put da slavi u Melburnu. Da... Svaki put kada stane na teren mislim da će da pobedi i očekujem da to i uradi. Takođe, preuzimam punu odgovornost ako mu ne bude išlo kako treba. Ali i očekujem da će biti još bolji nego što je bio,“ dodaje Agasi, koji se do sada nije pojavljivao u medijima jer, kako i sam kaže, ne voli time da stvara nepotreban pritisak.

Iskusan u „belom sportu“, Andre Agasi se osvrnuo i na konkurenciju, ali i najavio da će Đokovićev talenat tek doći do izražaja.

„Novak je jedan od onih darovitih igrača, koji kada se osećaju dobro na terenu, nije im važno ko je sa druge strane. Ja sam bio jedan od takvih igrača, koji su stvarili činili što jednostavnijim, jer je suština samo da budeš bolji od čoveka koji je sa druge strane mreže. Ako uzmemo u obzir raspon njegovog talenta, jer je neko ko može da pokrije ceo teren i koji može da napadne u svakom trenutku i ako ga ubedite da sve što treba da uradi je da bude bolji od onog preko puta, mislim da ćete moći da vidite još mnogo izuzetnih stvari od Novaka,“ istakao je Agasi.

Lokalne Novine Obrenovac


Vuk Ilić PR Agencija za izradu i održavanje WEB portala LOKALNE NOVINE Obrenovac
Portal LOKALNE NOVINE je javno internet glasilo registrovano pod brojem : IN 000333
Upotreba autorskog materijala objavljenog na stranicama ovog portala dozvoljena je uz obavezno navođenje izvora
Ostale uslove korišćenja portala pročitajte OVDE